E oficial. Mihai Sturzu a demisionat din PSD. Dragnea spune că nu i se găseşte adeziunea

de:
14 dec. 2015
0 Afișari
E oficial. Mihai Sturzu a demisionat din PSD. Dragnea spune că nu i se găseşte adeziunea

„Așa cum am anunțat public la Congresul TSD astăzi mi-am și depus demisia din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Și am aflat că există o procedură, astfel încât mi-am depus (…) încă o demisie din grupul PSD de la Camera Deputaților. Consider că, atât timp cât PSD refuză să se modernizeze, să se reformeze, refuză să facă pași serioși în a se distanța de comunism, de corupție, în a deschide partidul, eu nu pot să mai girez această construcție politică, din păcate. (…) Dincolo de oamenii care conduc mai mult sau mai puțin partidele politice cred că ar trebui să stea principiile. Din păcate, principiile în care eu cred nu se mai regăsesc astăzi în acest PSD care refuză să se reformeze „, a declarat Mihai Sturzu, citat de realitatea.net. 

Mihai Sturzu demisionează din PSD, după ce i-a cerut lui Dragnea să se suspende din funcţie

Liderul TSD, Mihai Sturzu, a anunţat că luni va demisiona din PSD. Anunţul a fost făcut după ce acesta i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende din funcția pe care o are la PSD.

Deputatul a ținut să comenteze cele întâmplate după momentul discursului său de la congresul OTSD.

„Domnul Liviu Dragnea a mințit în momentul în care a spus că eu m-am adresat domniei sale în încercarea de a construi nu știu ce mișcare cu care PSD-ul să defileze la un moment dat ca urmare a tragediei din Colectiv. Este o minciună cap coadă. Și vreau să spun foarte clar că domnul Liviu Dragnea m-a sunat să mă roage să ne vedem (…) după congresul PSD. Eu nu aveam ce să-i mai spun altceva decât i-am spus de la tribună. I-am spus aceleași lucruri pe care i le-a spus încă din februarie, după ce am pierdut alegerile prezidențiale, i-am spus că România se schimbă, că partidele politice trebuie să asculte ce spun oamenii, nu să se închidă în sedii. Din păcate, ce a făcut domnia sa la congresul de sâmbătă a fost o chestiune nu comunistă, nu FSN-istă, stalinistă de-a dreptul”, a declarat Sturzu. Deputatul s-a referit și la faptul că președintele PSD a făcut câteva caracterizări despre el dar și despre Victor Ponta.

„Eu nu mi-am permis să vorbesc niciodată despre persoane și mi se pare nedemn ca în fața unor argumente să răspunzi cu atacuri la persoană. Evident, asta a făcut Liviu Dragnea și atât a putut să facă. Eu însă pot să observ astăzi că dacă eu sau Victor Ponta avem caractere urâte sigur că omul care l-a trădat pe Traian Băsescu și a venit lângă Adrian Năstase, l-a trădat mai târziu pe Adrian Năstase să-l susțină pe Mircea Geoană, a pierdut alegerile prezidențiale alături de Mircea Geoană și l-a trădat pe Mircea Geoană ca să-l susțină pe Victor Ponta, a pierdut alegerile lui Victor Ponta la prezidențiale pentru ca mai târziu să fie cel care anunță demisia lui Victor Ponta. (…) Atunci eu cred că acest om are un caracter frumos și îl felicit și îi urez succes pe mai departe „, a declarat Sturzu. El a menționat că rămâne independent în Parlament și că se va concentra pe proiectele comunitățile pe care le reprezintă ca deputat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a dorit să comenteze, luni, afirmațiile deputatului Mihai Sturzu privind demisia sa din formațiunea social-democrată, spunând că, deocamdată, nu se găsește în arhive adeziunea lui Sturzu la Partidul Social Democrat.

„Am fost sfătuit să mă abțin. Am o singură întrebare, pe care nu o am numai eu, o au și colegii mei. Încearcă colegii mei de la Secretariatul general, astăzi — mâine, să afle de unde și-a dat demisia (Sturzu — n.r.) că nu știm dacă avea de unde să-și dea demisia. Nu i se găsește adeziunea, dar, probabil că, până la urmă, vor găsi acest lucru”, a declarat președintele PSD, la Palatul Parlamentului, conform romaniatv.net. 

Cookies