E oficial! Începe verificarea adăposturilor civile din București și din țară. Raed Arafat: E foarte puțin probabil să fie nevoie, dar trebuie să fim pregătiți

06 mart. 2022
1882 Afișari
E oficial! Începe verificarea adăposturilor civile din București și din țară. Raed Arafat: E foarte puțin probabil să fie nevoie, dar trebuie să fim pregătiți
E oficial! Începe verificarea adăposturilor civile din București și din țară. Raed Arafat E foarte puțin probabil să fie nevoie, dar trebuie să fim pregătiți. | Sursă foto: Facebook-Guvernul României

Raed Arafat a declarat vineri, la Palatul Victoria, că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va începe verificarea adăposturilor civile. Tot el a precizat că multe din adăposturile blocurilor sunt utilizare în alte scopuri decât cel pentru care au fost create.

Începe verificarea adăposturilor civile

Mare parte din adăposturile civile ale blocurilor din București și din restul țării sunt folosite ca și spații de depozitare și nu sunt pregătite să servească în scopul lor principal, anume de a proteja populația în cazul unui atac. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că vor începe controale pentru a se vedea care este starea acestora, conform News.ro.

”Eu locuiesc într-un bloc unde are zonă de boxe şi are şi adăpostul, care e gol. E adevărat că nu e pregătit, cu pături. Trebuie să existe un minimum necesar, să fie depozitat acolo, şi curăţat, pentru că multe nu sunt curăţate pentru a ţine oamenii o perioadă în ele. La noi foarte puţin probabil să fie această nevoie, dar trebuie să fim pregătiţi, din timp”, a spus Raed Arafat.

Asociațiilor de proprietari li-se cere să le pună la punct

Raed Arafat a cerut asociațiilor de proprietari și autorităților locale, să pună la punct adăposturile, chiar dacă spațiul nu va fi folosit. IGSU va face verificări pentru a se asigura că cerința de a aduce spațiile la stadiul lor inițial va fi respectată. Adăposturile trebuie să fie goale și curate.

Secretarul de stat a menționat că există zone unde problemele pot fi rezolvare rapid. Cu toate astea, dacă spațiul a fost transformat în depozite, acestea trebuie modificate, iar spațiului trebuie să pregătit.

IGSU lucrează în acest moment pentru a face o inventariere a tuturor adăposturilor existente pe teritoriul României. Există adăposturi la asociațiile de proprietari, la autoritățile locale și unele ce nu au fost predate autorităților, după cum a spus Read Arafat.

Cookies