ARHIVA B365

E oficial: Alocaţiile copiilor vor fi dublate de la 1 iulie

Decizia privind dublarea alocaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial, informează Realitatea TV. Astfel, de la 1 iulie, copiii vor primi alocaţii mai mari, de la 42 lei la 84 de lei.

Legea a fost promulgată pe 1 iunie de preşedintele Klaus Iohannis. Înainte de a promulga legea dublării alocațiilor, Klaus Iohannis a avut parte de o sesiune foto prelungită cu micuții care au vizitat Palatul Cotroceni.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut.

Dublarea alocațiilor nu era prevăzută inițial în ordonanță, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru muncă a Camerei, dar aprobat în plen.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul va găsi resurse financiare pentru dublarea alocațiilor pentru copii, adăugând că impactul financiar pentru acest an, de 900 de milioane de lei, va fi acoperit „cu siguranță”.

„Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copii care se vor bucura de dublarea alocațiilor. M-aș bucura să putem să aducem în casele tuturor o mică bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a afirmat copreședintele PNL Alina Gorghiu după ce ordonanța a fost adoptată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button