E oficial: A doua etapă de construcţie a Magistralei 5 va fi realizată de Astaldi-FCC

de:
08 iul. 2015
1 Afișari
E oficial: A doua etapă de construcţie a Magistralei 5 va fi realizată de Astaldi-FCC

Oficialii Metrorex au semnat, miercuri, în prezenţa secretarului de stat în Ministerului Transporturilor Maria Magdalena Grigorecontractul pentru realizarea lucrărilor de Cale de rulare, şina a III-a şi fir aerian de contact. Finisaje şi sisteme de instalaţii, necesar finalizării şi punerii în funcţiune a Secţiunii Râul Doamnei – Haşdeu din cadrul Magistralei 5 de metrou.

Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) şi are o durată de execuţie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile.

„Contractul s-a semnat între SC Metrorex SA şi Asocierea desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie, respectiv ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION SA – UTI GRUP SA – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL.

Prin finalizarea Magistralei 5, programată a se realiza la sfârşitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, fiabilă, accesibilă, rapidă şi directă între zona de vest a Bucureştiului – cartierul Drumul Taberei şi centrul oraşului. Aceasta va reprezenta soluţia principală de creştere atât a gradului de mobilitate cât şi a ponderii transportului public ecologic şi prietenos cu mediul în detrimentul transportului auto privat”, anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Încă din primăvara acestui an, surse apropiate tranzacţiei anunţau că Asocierea Astaldi – FCC a câștigat contractul pentru calea de rulare, instalațiile și finisajul stațiilor de pe Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor.

Cookies