ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

„E multă dezinformare în criza gunoaielor din București.” O companie de salubrizare se simte nedreptățită

Stop dezinformării de orice fel! Compania Eco Sud S.A. arată că anumite site-uri de presă o nedreptățesc, prin publicarea de informații false.

Compania Eco Sud S.A, lider de piaţă în tratarea, selectarea şi eliminarea deşeurilor produse de populaţie în diverse zone din România, precizează că anumite posturi de televiziune şi publicaţii au preluat o temă falsă a crizei tratării, sortării şi depozitării deşeurilor în Bucureşti şi Ilfov, fără să facă o minimă verificare a acestor informaţii, prezentând fapte şi informaţii care induc în eroare publicul şi autorităţile.

Activitatea desfăşurată de companie este de importanţă ecologică majoră pentru populaţie, comunităţi şi autorităţi locale, contribuind în mod decisiv la realizarea ţintelor de mediu stabilite de Uniunea Europeană pentru România, arată directorul general, Adrian Scarlat.

Deșeurile: un subiect intens dezbătut

În ultima perioadă, deşeurile reprezintă un subiect intens dezbătut în toate mijloacele de comunicare, însă, niciun cetăţean, nicio comunitate locală şi nicio autoritate publică din Bucureşti sau Ilfov nu trebuie să îşi facă griji în legătură cu serviciile ecologice şi capacităţile de tratare, sortare şi depozitare a deşeurilor, explică compania Eco Sud, iar orice referire şi interpretare apărute în spaţiul public privind o eventuală criză a tratării, sortării şi depozitării deşeurilor în Bucureşti şi Ilfov este complet neavenită.

Compania deţine autorizaţie integrată de mediu valabilă pentru o perioadă de 10 ani în care este prevăzută capacitatea de 11.500.000 m3, capacitate care asigură independenţa tratării, sortării şi depozitării deşeurilor din Municipiul București şi din Ilfov pentru următoarea perioadă de 20 de ani, este licenţiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.  De asemenea, dispune de infrastructuri de protecţie a mediului, instalaţii, platforme de transfer, staţii de sortare şi compostare  de importanţă  esenţială pentru gestionarea deşeurilor, pentru reciclare şi pentru un mediu curat de viaţă.

Capacitatea autorizată de 11.500.000 m3 a fost confirmată prin două hotărâri judecătoreşti definitive, obligatorii atât pentru societate cât şi pentru autorităţile publice din România. Compania tratează, sortează şi selecţionează zilnic cantităţi de deşeuri produse de o populaţie de peste 4 milioane locuitori, deţine o suprafaţă ecologică pentru managementul deşeurilor de peste 2.500.000 mp şi gestionează investiţii publice şi private în protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei.

Portofoliul deținut de compania Eco Sud în România

Depozitele ecologice, staţiile de sortare, instalaţiile de compostare şi platformele de transfer deţinute de compania Eco Sud în România rămân cea mai sigură soluţie de tratare a deşeurilor generate de populaţie iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalism, manifestată de peste 20 de ani, reprezintă o garanţie a unui mediu de viaţă sănătos şi a unui management benefic al deşeurilor, absolut necesare pentru orice persoană sau comunitate.

Cu un portofoliu de şase Centre de Management al Deşeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deşeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider naţional în acest domeniu.

Gestiunea Depozitului Ecologic Vidra şi contruirea acestuia a fost atribuită companiei Eco Sud în urma unei licitaţii internaţionale organizate în anul 1999 de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Licitaţia a fost organizată ca urmare a studiului efectuat de compania japoneză JICA şi care a stabilit  necesitatea construirii a două depozite ecologice pentru gestionarea şi tratarea deşeurilor produse în municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, unul poziţionat în partea de nord a oraşului şi unul pozitionat în partea de sud a Bucureştiului, exploatat de Eco Sud în baza unui contract valabil până la atingerea capacităţii finale a depozitului, deci pentru o perioadă viitoare de circa 20 de ani, fapt confirmat prin două hotărâri judecătoreşti definitive.

Depozitul Ecologic Vidra este proiectat şi construit în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu ale Uniunii Europene, deţine toate autorizaţiile necesare funcţionării în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană şi poate susţine gestionarea şi tratarea deşeurilor din întreg oraşul Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru urmatoarea perioadă de 20 de ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button