E incredibil cât de puține voturi îi lipsesc lui Valeriu Nicolae să devină deputat! „Am formulat opt contestații”

09 dec. 2020
134 afișări
E incredibil cât de puține voturi îi lipsesc lui Valeriu Nicolae să devină deputat! „Am formulat opt contestații”

Candidatul independent, Valeriu Nicolae, anunță că se află la o distanță de 46 de voturi pentru a obține mandatul de deputat în urma Alegerilor Parlamentare. Tot el declară că a formulat opt contestații ce vizează procesul de numărare a voturilor în mai multe secții din Capitală.

Ce a declarat Valeriu Nicolae pe Facebook

„Mă aflu în acest moment la doar 46 de voturi distanță de obținerea unui mandat de deputat, potrivit datelor parțiale publicate de BEC pe site-ul prezenta.roaep.ro. La închiderea urnelor, aș fi obținut 16.314 voturi, în timp ce Biroul Electoral de Circumscripție București este așteptat să fixeze în cursul zilelor următoare coeficientul electoral al capitalei la 16.360 de voturi necesare pentru obținerea unui mandat de deputat.

Am formulat 8 contestații vizând procesul de numărare a voturilor în mai multe secții din capitală, iar acestea sunt așteptate să intre astăzi pe ordinea de zi a BEC.”

Potrivit Agerpres, Valeriu Nicolae a menţionat că în urma acestor contestaţii speră să obţină circa 75 de voturi.

Voturi atribuite eronat

În postarea sa de pe Facebook, Valeriu Nicolae a mai spus: „Din contestaţiile formulate rezultă că, la una din secţiile de votare (secţia 463 din S3), aş fi obţinut 15 voturi, potrivit procesului-verbal încheiat în secţie şi publicat pe internet, voturi care însă au fost atribuite eronat unui alt candidat independent. La o altă secţie de votare (955 din S5), niciun candidat independent nu ar fi obţinut voturi, lucru extrem de rar, mai ales în condiţiile în care numărul voturilor nule exprimate la Camera Deputaţilor este de patru ori mai mare decât cel înregistrat la Senat în această secţie. Aşteptăm, luptăm, nu renunţăm.”

Valeriu Nicolae anunţa în luna octombrie că a reuşit să strângă 13.168 de semnături pentru a candida independent la alegerile parlamentare, o parte dintre acestea fiind depuse online, în condiţiile în care îi erau necesare 9.500 de semnături, conform Agerpres.

Cookies