E iar doliu la Teatrul Național București. A murit actorul Mihai Perșa

08 feb. 2022
79714 Afișari
E iar doliu la Teatrul Național București. A murit actorul Mihai Perșa
E iar doliu la Teatrul Național București. A murit actorul Mihai Perșa | Sursă foto: www.tnb.ro

Unui dintre cei mai apreciați actori ai TNB Mihai Perșa, a murit. Anunțul despre moartea lui a fost făcut printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul Teatrului Național București.

Actorul Mihai Perșa a murit

Mihai Perșa s-a stins din viață pe data de 6 februarie, la vârsta de 75 de ani. Artistul fusese diagnosticat cu o formă de cancer  pentru care făcea tratamentele necesare. Mai mulți artiști i-au sărit în ajutor, deoarece costurile tratamentului erau destul de mari.

Pe site-ul TNB au fost publicate și informațiile despre locul și data la care va avea loc înmormântarea acestuia. Cei ce își doresc săîși ia rămas bun de la artist o pot face la Capela Bisericii Sfântul Pantelimon, aflată pe strada Iancu Căpitanu numărul 24. Slujba de înmormântare a acestuia va avea loc miercuri, 9 februarie, la ora 10:00, la Biserica Sfântul Pantelimon. Acesta va fi înhumat în Cimitirul Domnești Ghencea 2, la ora 11:00.

Mihai Perșa pe scena TNB

Mihai Perșa s-a născut pe data de 24 iulie 1946. Acesta a jucat de-a lungul timpului numeroase roluri în cadrul Teatrului Național București precum:

  • Un căpitan al gărzii – „Tartuffe” de Molière, regia Andrei Belgrader, 2009
  • Gospodarul – „Comedie roşie” de Constantin Turturică, regia Alexandru Tocilescu, 2006
  • Vasili – „Gândirea” de Leonid Andreev, regia Felix Alexa, 2005

Actorul a fost nelipsit de la spectacolele organizate în cadrul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” vreme de 24 de ani. De ademenea, a avut o activitate impresionantă și în cadrul Televiziunii Române, în emisiunile de divertisment, mai ales cele realizate sub conducerea regizorală a lui Alexandru Bocăneț.

Vestea vine în contextul în care, joia trecută, Teatrul National București a suferit o altă pierdere. În data de 3 februarie a murit Ioan Onisei, directorul interimar al TNB. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

 

 

 

 

Cookies