E gata bugetul pentru programul „Școala după Școală” din Sectorul 2. Cât alocă Primăria S2 pentru fiecare elev/zi

17 ian. 2023
279 afișări
E gata bugetul pentru programul „Școala după Școală” din Sectorul 2. Cât alocă Primăria S2 pentru fiecare elev/zi
E gata bugetul pentru programul „Școala după Școală” din Sectorul 2. Cât alocă Primăria S2 pentru fiecare elev/zi | Sursă foto: Unsplash

Primăria Sectorului 2 a anunțat că a fost alocat bugetul pentru desfășurarea programului „Școală după școală” în unitățile de învățământ din sector. Suma ce a fost alocată de administrația publică este de 15.000.000 de lei, conform unui comunicat de presă transmis. 

Primăria Sectorului 2 alocă 15.000.000 de lei pentru programul „Școală după școală”

„Școala după școală” este un program de tip after-school, finanțat de către Primăria Sectorului 2. În cadrul acestuia, elevii vor putea petrece timpul până la ora 18:00 și vor primi și o masă caldă. În total, în acest an sunt înscriși 2.200 de copii.

Acesta s-a dovedit a fi un sprijin enorm pentru părinții ce termină munca în jurul orei 18:00 și nu au cu cine să îi lase pe cei mici sau pe cine să trimită să îi ia de la școală. Programul este implementat deja în 14 școli gimnaziale din sector.

Primăria Sectorului 2 a transmis că alocarea financiară pentru fiecare copil înscris în program va fi de:

  • 35 de lei/zi, un total de 700 de lei/lună.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi finanțare

Administrația publică a transmis și care sunt condițiile pe care partenerii educaționali trebuie să îi îndeplinească pentru a primi finanțare din partea Primăriei. Iată care sunt acestea:

  • Organizează programe de tip „Școală după școală” în unitățile de învățământ care au primit avizarea funcționării acestui program,
  • Oferă copiilor beneficiari o masă caldă pentru fiecare zi şi posibilitatea de a beneficia de programe educaționale și servicii de supraveghere și îndrumare până la ora 18:00, de luni până vineri,
  • Permit coplata din partea reprezentanților legali ai copiilor beneficiari, în cazul în care costul total al serviciilor contractate de către aceștia în cadrul Programului „Școală după școală” este mai mare decât suma alocată per elev.

Finanțarea se oferă doar pentru programele și beneficiarii care desfășoară activități cu prezența fizică a elevilor, nu și celor ce desfășoară programe on-line.

O altă condiție este ca elevii înscriși în program să nu primească și să nu urmeze să primească finanțare din alte fonduri nerambursabile, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, fonduri europene sau alte fonduri de la bugetul local, în perioada în care prezenta hotărâre își produce efectele, cu excepția copiilor din familii vulnerabile înscriși în programe de educație remedială finanțate din bugetul local al Sectorului 2, a mai informat administrația publică.

Cookies