„E dezastru aici!” Trotuarele din zona Grozăvești vor fi reparate, spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Și e categoric: Nu se va mai parca pe trotuare!

19 ian. 2023
304 Afișari
„E dezastru aici!” Trotuarele din zona Grozăvești vor fi reparate, spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Și e categoric: Nu se va mai parca pe trotuare!
„E dezastru aici!” Trotuarele din zona Grozăvești vor fi reparate, spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Și e categoric: Nu se va mai parca pe trotuare! Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a dus în Grozăvești și a văzut și el realitatea pe care o trăiesc zilnic bucureștenii din zonă: trotuare rupte, pline de gunoaie și de bălării. După ce a călcat pe trotuarele neglijate, a ajuns la o concluzie simplă: „E dezastru.”

Vizita primarului Ciprian Ciucu în Grozăvești

Ciprian Ciucu a fost în zona Grozăvești, mai exact pe străzile Ranetti, Econom Cezărescu și alte câteva care le înconjoară. Văzând cu ochii lui starea nefastă în care au ajuns trotuarele acestor străzi, primarul S6 e promite locuitorilor o nouă sistematizare rutieră care va fi gata în acest an. Dar, mai spune el, soluțiile vor fi radicale:
Voi rezolva partial acel dezastru urbanistic cu soluții dure. Unii vor fi fericiți, alții mă vor detesta, dar îmi asum. Așa nu mai merge! Ceea ce va pot spune este că NU SE VA MAI PARCA PE TROTUARE. Maxim, vor avea alveole dedicate pentru parcare cei care stau la case, în dreptul porții. Restul, parcări la subsol, de la dezvoltatorii care au construit. Cei care nu locuiesc dar lucrează în zonă,  au metrou.
Nu este clar cum ar putea apărea parcări la subsolurile blocurilor care nu au fost construite cu parcări  la subsol.

Ciucu: „Îmi e rușine de cum arată zona aceea din Grozăvești”

Pe același ton categoric, primarul S6 mai spune că problemele din zonă vor dispărea în doi ani, cu orice preț:
Nu stau la discuții,  îmi e rușine de cum arată Grozăveștiul, zona aceea.Soluțiile mele sunt radicale, dar vă garantez că voi civiliza în următorii doi ani zona.

Acum – trotuare, atunci – pârtii pentru schi

Înainte ca problema trotuarelor din București să devină polemică, bucureștenii, în iernile lungi și geroase, traversau Splaiul Independenței cu schiurile. Acest lucru îl demonstrează câteva poze găsite în arhiva Agerpres, realizate de Constantin Zamfir, pe data de 27 februarie 1954.

Schiori surprinși pe Splaiul Independenței
Schiori surprinși pe Splaiul Independenței. Sursa foto: Agerpres

Fotografiile au fost făcută pe Splaiul Independenței, când cei doi schiori veneau dinspre Grozăvești. Au fost surprinși pe „pârtie” undeva între Moara Ciurel (Stăvilarul Ciurel) și Podul Grozăvești.

 

 

Cookies