E deschis șantierul la noul pod peste Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului. PS3: Va avea trei benzi pe sens, trotuare și piste pentru bicicliști

15 mai 2024
720 afișări
E deschis șantierul la noul pod peste Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului. PS3: Va avea trei benzi pe sens, trotuare și piste pentru bicicliști
E deschis șantierul la noul pod peste Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului. PS3: Va avea trei benzi pe sens, trotuare și piste pentru bicicliști | Sursa foto: Primăria Sectorului 3/Facebook

Primăria Sectorului 3 a început construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița. Acesta va lega artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii.

Primăria Sectorului 3 anunță construirea unui pod rutier peste Dâmbovița

Primăria Sectorului 3 anunță că a început construirea unui nou pod rutier. Fiind construit peste râul Dâmbovița, acesta va lega artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii și va fi amenajat în dreptul Stăzii Lunca Priporului. Podul le va permite șoferilor să schimbe direcția de mers către orice destinație.

Podul peste Dâmbovița va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare, dar și piste pentru bicicliști. În intersecțiile create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție.

Sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul vor fi despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale.

Iluminatul pasajului va fi asigurat de de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34.45 metri. Aceasta va fi alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11.30 metri și un trotuar tehnic de 80 metri pe sensul dinspre Strada Lunca Priporului, respectiv o partea carosabilă de 11.30 metri și un trotuar cu lățime utilă de 4.30 metri pe sensul opus.

Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Datorită suprastructurii de lățime mare, sunt prevăzute două poduri independente (câte unul pentru fiecare sens de mers).

Pe partea carosabilă, pe sensul dinspre Strada Lunca Priporului, vor exista trei benzi de câte 3.50 m și u  trotuar de serviciu de 80 cm pentru întreținere. Acesta va fi separat de carosabil prinintermediul unor stâlpișori metalici.

Partea carosabilă, spre Strada Lunca Priporului, va fi alcătuită din trei benzi de câte 3.50 m și o pistă de bicicliști de 2.000 m lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere cu flori ornamentale.

Primăria Sectorului 3 a transmis că valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15.068.977,38 lei (inclusiv TVA).

Citește și:

Cookies