Închiderea Podului Grant este, în mod sigur, cel mai mare chin din traficul oricum chinuitor din București. În perioada asta, dacă locuiești în Crângași, Drumul Taberei și Militari – cele trei cartiere pe care Podul Grant le leagă de nordul Capitalei – și ai drum taman pe aici, probabil că îți vine de trei ori pe oră să cobori din mașină, să o lași acolo și să pleci.
O altă problemă este cea care se poate exprima prin întrebarea „Cât de clară e informația?” Pentru bucureștenii din zonă, este extrem de limpede de când și cum e închis podul.
Pentru șoferii care au treabă mai rar în acea parte a orașului și folosesc servicii de navigație ghidată, cum ar fi Waze sau Google Maps, este posibilă confuzia.E fix ce a pățit azi un șofer din București, care s-a declarat mirat să vadă că Waze îi recomandă să circule pe Podul Grant.
El știa, în mare, că „podul e închis”, așa că a intrat în cea mai mare comunitate online de șoferi bucureșteni să întrebe cum de e posibilă recomandarea. Șoferii i-au sărit imediat în ajutor cu explicații.
Podul Grant e închis sau nu? Waze îmi dă traseu peste Podul Grant, întreabă un șofer din București pe grupul de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”, miercuri, 1 noiembrie 2023.
Postarea a strâns rapid reacții și comentarii din partea altor șoferi, dar și din partea administratorilor paginii de Facebook „INFO TRAFIC ROMANIA”.
Au intervenit și mai mulți internauți:
După ce s-a lămurit situația, administratorii au decis să pună stop comentariilor la postare.
Așadar, Podul Grant virtual este deschis pe Waze exact ca-n viața reală: pe sensul dinspre strada Turda spre Crângași. Restricțiile sunt pe celălalt sens
Începând cu data de 16 octombrie 2023, pentru lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant, s-a restricționat circulația vehiculelor pe pasaj, pe sensul de mers dinspre Calea Crângași către Str. Turda, precum și bretelele aferente Podului Grant către Calea Griviței, bretea de urcare Pod Grant dinspre Calea Giulești.
În acea zi de luni, când au început lucrările la Podul Grant, șoferii au făcut și 3 ore până la serviciu, din cauza traficului care a devenit un coșmar.
Lucrările ar urma să fie finalizate în martie 2024. În tot acest timp, șoferii sunt nevoiți să aleagă trasee alternative, prin Șoseaua Virtuții – Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași – străzi adiacente – Calea Giulești, cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale.
Tramvaiele liniei 41 circulă alternativ pe Podul Grant, în sistem pendulă. La data de 20 octombrie, STB a anunțat măsuri de mobilitate în această zonă:
Te-ar mai putea interesa și: BREAKING | Se lucrează și în tură de noapte la Podul Grant, anunță municipalitatea. Nicușor Dan, în inspecție pe șantier: Facem tot efortul să respectăm termenele