E anchetă epidemiologică la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, unde 63 de studenți au făcut toxiinfecție alimentară

15 nov. 2023
386 Afișari
E anchetă epidemiologică la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, unde 63 de studenți au făcut toxiinfecție alimentară
E anchetă epidemiologică la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, unde 63 de studenți au făcut toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Facebook/ Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Direcția de Sănătate Publică București a deschis o anchetă epidemiologică la Academia de Poliție din Capitală, după ce 63 de studenți au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară. Unii dintre ei au fost transportați la spital pentru îngrijiri, însă nu au rămas internați. Incidentul a avut loc marți seară, 14 noiembrie 2023.

DSP, anchetă epidemiologică la Academia de Poliție din București: 63 de studenți cu toxiinfecție alimentară

Reprezentanții Academiei de Poliției din București „Alexandru Ioan Cuza” au anunțat că marți, 14 noiembrie, începând cu ora 20:30, mai mulți studenți au început să se simtă rău. Aceștia acuzau dureri abdominale și erau însoțite de stări de vomă.

Personalul Academiei a sărit în ajutorul studenților și le-a acordat asistența medicală. Mai apoi, la fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților. Unii dintre ei au ajuns la spital și au fost diagnosticați cu „enterocolită-toxiinfecție alimentară”.

În total, au fost afectați 63 de studenți de la Academia de Poliție din București. Niciun student nu a fost internat.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală. La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate, a transmis Academia de Poliție din Capitală, potrivit news.ro.

De asemenea, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București (DSP) s-au prezentat la Academie pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice și, totodată, conducerea instituției a dispus verificări în ceea ce privește normele de depozitare, manipulare, preparare și servire a alimentelor.

Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor, a mai transmis sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: Halele Centrale, zise și „Pântecele Bucureștiului”. Povestea locului unde se vindea și se cumpăra toată ziua și unde se dregeau oamenii după beție

Cookies