ȘTIRI

Dușuri, instalate pe străzile Capitalei. Oprescu cere deschiderea ștrandurilor pe timpul nopții

Primarul General, Sorin Oprescu, a avut in aceasta dimineata o sedinta operativa cu toti factorii implicati in luarea masurilor privind protectia bucurestenilor in zilele cu temperaturi ridicate, caniculare.

„Bucurestiul se afla sub avertizare de cod galben zilele acestea dar probabil ne vom confrunta cu temperaturi ridicate pana la sfarsitul lunii, asa cum arata meteorologii. Este important sa avem o buna colaborare, o reactie prompta, iar fiecare sa isi faca treaba asa cum trebuie pentru a reusi sa-i protejam pe oameni, atat cat putem, de aceste temperaturi. Ma refer in primul rand la masurile de prim ajutor acordate pe strada, in corturile anticanicula sau in farmacii. De aceea, va rog sa acordati toata atentia asigurarii dotarilor necesare pentru corturile de prim ajutor: apa, medicamente, personal medical etc. In ceea ce priveste curatenia, rog operatorii de salubritate ca stropeasca de cel putin doua ori pe zi carosabilul, trotuarele si marile piete si zone pietonale”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. 

Pana in acest moment bucurestenii au la dispozitie corturile medicale anticanicula din urmatoarele locatii: Piata Victoriei, Piata Romana (rond ASE), Piata Romana (metrou), Piata Universitatii – Spital Coltea, Piata Universitatii (Arhitectura), Piata Unirii (Magazin Unirea), Piata Unirii (Regina Maria), Piata Unirii (Piata 11 iunie), Piata C.A. Rosetti, Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Piata Roma, Gara de Nord, Parcul Carol, urmand ca pana in aceasta seara sa fie functionale si corturile din zonele:

Piata Moghioros, Piata Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Cismigiu (vizavi de sediul PMB), Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazin Bucur Obor.

Totodata, incepand din aceasta seara vor fi amplasate puncte suplimentare de racorire (dusuri stradale) in urmatoarele zone: Unirii (Hanul lui Manuc), Parcul Cismigiu, Str. Lipscani, Piata Universitatii (Dunarea), Piata Universitatii (Teatrul National), Lascar Catargiu (Magazin Orange), Piata Victoriei (Guvern), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Herastrau (intrarea Arcul de Triumf).

In cadrul sedintei Primarul General a solicitat, de asemenea, ca, acolo unde este posibil, strandurile sa fie deschise si pe timpul noptii, mentinand totodata si masurile de supraveghere si paza.

In ceea ce priveste programele de salubrizare, operatorii din toate sectoarele vor desasura activitatile de stropit carosabilul (la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii, astfel incat sa nu fie influentat indicele de confort termic).

O atentie sporita va fi acordata evacuarii depozitelor de deseuri necontrolate iar deseurile menajere de la unitatile de alimentatie vor fi evacuate zilnic sau ori de cate ori este necesar in cursul unei zile. De asemnea, se vor intensifica programele de curatare a toaletelor publice.

Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat (in intervalul orar 08.00 -16.30):

– Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
– Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
– Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1,
– Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr. 48, sector 2,
– Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr. 191 – sector 5,
– Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1,
-Policlinica sociala Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, Sector 3
-Santhe fito ceainarie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (in intervalul 08.00-22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-16.30.

Mai mult, DGASMB pune la dispozitia persoanelor varstnice, de peste 60 de ani, si a celor care nu se pot deplasa, numarul de telefon: 021.314.23.15 pana la orele 16.30, pentru situatiile in care acestia au nevoie de medicamente.

ApaNova continua sa asigure alimentarea cu apa potabila a celor 60 de cismele existente pe raza Municipiului Bucuresti, precum si a fantanilor arteziene aflate in operarea sa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button