După zile foarte calde, se așterne frigul peste România. Cum va fi vremea în București

06 nov. 2021
290 Afișari
După zile foarte calde, se așterne frigul peste România. Cum va fi vremea în București
După zile foarte calde, se așterne frigul peste România. Cum va fi vremea în București

Săptămâna aceasta am avut parte de temperaturi de vară, în plină toamnă, dar iată că frigul începe să-și facă simțită prezența. În București și în restul regiunilor, vremea se apropie de normalul termic pentru această perioadă.

După zile foarte calde, se așterne frigul peste România. Cum va fi vremea în București. Explicații oferite de directorul ANM, Elena Mateescu.

După zile foarte calde, se așterne frigul peste România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie anunță că în a doua parte a săptămânii viitoare, vremea schimbă foaia din cauza unei mase de aer rece care va determina scăderea temperaturilor. Acestea vor fi sub normalul termic pentru a doua parte a lunii noiembrie, în România.

Temperaturi de vară, în plin sezon rece. Vineri, mai ales în jumătatea de sud-est a țării, s-au înregistrat valori termice specifice sezonului cald: 28 de grade Celsius la Călărași, 27 de grade Celsius la Pătârlagele, Fetești și Adamclisi, 26 de grade Celsius la Giurgiu și Cernavodă, 25 de grade Celsius la București-Filaret, Alexandria, Oltenița, Slobozia, Grivița, Câmpina și Târgoviște, a declarat Elena Mateescu.

Recomandăm și: Un val de aer polar se așterne peste România. Ne așteaptă temperaturi negative și ninsori, spune Elena Mateescu de la ANM

De asemenea, vineri, 5 noiembrie, în prima parte a zilei, s-au înregistrat temperaturi record pentru această dată la 37 de stații meteo. Totodată, alte 3 stații meteo au înregistrat recorduri lunare – la Predeal, Dedulești și Drăgășani.

Cum va fi vremea în București

Începând de sâmbătă, 6 noiembrie, vremea se răcește simțitor. Nu vom mai vedea temperaturi de 20 de grade Celsius în nicio regiune a țării. Ce temperaturi vor fi în Capitală:

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, temperaturile încep să scadă și se vor apropia de normalul termic pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi de 10 – 19 grade Celsius.

Duminică, 7 noiembrie, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele de sâmbătă, chiar vor mai scădea puțin. Valorile maxime vor fi de 10 – 17 grade Celsius.

Luni, 8 noiembrie, valorile termice vor crește ușor și vor apărea pe hartă și temperaturi de 20 de grade Celsius.

Marți, 9 noiembrie, o masă de aer rece își face apariția și va determina scăderea temperaturilor. În partea de sud-vest a României vor fi temperaturi de 7 – 12 grade Celsius, iar în București se vor înregistra valori maxime de 8 – 10 grade Celsius, declară directorul ANM.

Chiar și temperaturile minime vor fi scăzute. În depresiunile din estul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi negative de -7 și -8 grade Celsius.

Cookies