Amenzi între 500 şi 1.000 de lei dacă nu vă microcipaţi câinele. Cum va arăta „buletinul” de câine

de:
02 nov. 2011
3 afișări
Amenzi între 500 şi 1.000 de lei dacă nu vă microcipaţi câinele. Cum va arăta

Conform proiectului de hotărâre, toţi câinii din Bucureşti vor trebui microcipaţi, iar cabinetele veterinare, ONG-urile sau persoanele care microcipează câini vor trebui să raporteze Primăriei Generale la sfârşitul fiecărei luni situaţia microcipărilor, mai exact Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Stăpânii de câini din Bucureşti vor trebui să le monteze microcipuri în termen de 12 luni de la emiterea hotărârii ce se află acum pe masa consilierilor generali. În caz contrar, stăpânii vor putea fi amendaţi cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1000 de lei, având în plus obligaţia de a microcipa câinii în maxim 14 zile de la emiterea amenzii.

Fiecare câine va avea un „buletin” completat de proprietarul câinelui, fie că e vorba de persoane fizice, juridice, sau de ONG-uri. Iată cum va arăta acest document, completat „în condiţiile articolului 292 din codul penal modificat”:

Toţi câinii fără stăpân vor trebui să se afle în evidenţa ASPA în 16 luni de la emiterea hotărârii ce se află acum în faza de proiect, pentru a fi castraţi, microcipaţi şi crotaliaţi.

Proiectul a fost iniţiat de către consilierul PDL Roxana Maria Cosma şi a fost supus dezbaterii publice în lunile precedente.

Cookies