O pistă pentru biciclete din București s-a transformat în pistă pentru hidrobiciclete din cauza apei care a inundat-o. Bicicliștii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă, asta dacă nu vor să înoate.
În urma ploilor abundente din București, mai multe străzi și benzi de circulație au fost inundate de apă. Printre acestea se numără și o pistă pentru biciclete, care a fost aproape în totalitate acoperită cu apă. Noroc că are o culoare roșie care iese în evidență, altfel nu s-ar mai fi observat.
Persoanele care ieșeau cu bicicleta la plimbare prin Capitală aveau două variante: să meargă prin baltă sau pe carosabil.
Nici pentru pietoni nu a fost mai bine. Aceștia trebuiau să ocolească partea inundată atunci când traverseau și riscau să fie stropiți de mașinile care treceau pe lângă ei.
Imaginea cu pista pentru biciclete inundată a apărut pe pagina de Facebook „Bukureștiul”.
Mai mulți bucureșteni s-au amuzat pe seama situației și au adăugat câteva comentarii de-a dreptul comice, precum:
La fiecare furtună sau ploaie mai abundentă, unele străzi din București ajung să fie devastate de inundații. Acest lucru se întâmplă din cauza canalizărilor care ori nu mai fac față, ori sunt prea puține.
În anul 2020, Apa Nova a declarat că are nevoie de 2-3 ani ca să rezolve problema inundațiilor din Capitală. Și anii au trecut, inundațiile au rămas.
Directorul Apa Nova a declarat în anul 2020 pentru spotmedia.ro că societatea de apă și canal a pregătit deja soluții pentru ameliorarea problemelor.
Una dintre ele ar fi fost ca apa de ploaie să se ducă în râul Dâmbovița prin conducte separate. Acest lucru ar fi avut nevoie de aprobare din partea Comisiei Tehnico-Economice (TCE) din cadrul Apa Nova și Primăria Municipiului București.
Abia după aceea se va finaliza proiectarea lucrărilor, se vor alege prin licitație constructori și vor începe lucrările.
Potrivit directorul adjunct al Apa Nova, Andrei Hoștiuc, o problemă ar putea ridica statutul terenurilor pe care va trebui să le tranziteze noua infrastructură. Acolo unde ele au proprietar privat, va fi nevoie de exproprieri (în condițiile în care terenurile pe sub care trec construcții hidrotehnice sunt grevate de sarcini și nu pot fi utilizate de proprietar pentru activități economice – notă red.).
Astfel, oricât de repede s-ar mișca Apa Nova și PMB, tot ar dura până am vedea noile construcții hidrotehnice în funcțiune.
Te-ar putea interesa și: