După ore întregi de stat la coadă, toți copiii au prins locuri în programul „Școala după școală”, la Școala Nr. 51. Radu Mihaiu: Înscrieți-vă copiii și încercăm să-l extindem

12 oct. 2023
1281 Afișari
După ore întregi de stat la coadă, toți copiii au prins locuri în programul „Școala după școală”, la Școala Nr. 51. Radu Mihaiu: Înscrieți-vă copiii și încercăm să-l extindem
După ore întregi de stat la coadă, toți copiii au prins locuri în programul „Școala după școală”, la Școala Nr. 51. Radu Mihaiu: Înscrieți-vă copiii și încercăm să-l extindem | Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, îi anunță pe bucureșteni că toți copiii care s-au înscris în programul „Școală după școală” la Școala Gimnazială Nr. 51 au prins locuri. Vineri, 6 octombrie, o coadă de părinți îngrijorați s-a format în fața unității de învățământ temându-se că nu toți copiii vor beneficia de un loc la afterschool.

Toți copiii care s-au înscris în programul „Școală după școală” la Școala Nr. 51 au prins locuri

Primarul Radu Mihaiu a transmis că toți copiii de la Școala Nr. 51 care au fost înscriși beneficiază de un loc în programul „Școală după școală”.

Încă o dată, programul Școală după Școală se dovedește unul extraordinar de util, extraordinar de căutat. Cozile au arătat că este căutat acest program. Dar nu era nevoie de acele cozi. Toți copiii au fost înscriși.

Primarul vine și cu o promisiune, aceea de a extinde programul dacă cererea este din ce în ce mai mare.

Înscrieți-vă copiii la programul Școală după școală și încercăm să extindem acest program cât se poate de mult.

Vinerea trecută, părinții spuneau că locurile pentru afterschool la Școala Nr. 51 s-au împuținat și, din acest motiv, au venit de cu seara pentru a-și înscrie copiii.

În cazul în care cererea de înscriere era mare, atunci locurile s-ar fi suplimentat, declara Radu Mihaiu săptămâna trecută:

Noi nu am vrut să facem niciun fel de discriminare între copii, ci să acordăm șanse egale, de aceea criteriul de admitere este primul venit primul servit. Iar acest criteriu poate duce la coadă, pentru că oamenii vor să fie primii.

Deocamdată nu știm dacă sunt copii care rămân pe dinafară, sunt două zile de înscriere, azi e prima zi, încă nu știm dacă vor rămâne copii fără locuri.

Avem 14 grupe de câte 12 copii, iar asta înseamnă 168 de copii. Putem să suplimentăm până la 15 grupe, pentru că atât permite spațiul, sunt două ture, cel mult 180 de copii.

Dacă se înscriu mai mulți, căutăm soluții. Anul trecut au fost 150 de copii, aceasta este capacitatea anului trecut.

Vedem după înscrieri care este situația și vedem dacă putem suplimenta, în funcție de legislație.

Programul „Școală după școală”

Programul „Școala după școală” (SDS) este unul complementar activității școlare obligatorii și se desfășoară, de fapt, ca un afterschool, doar că „la stat”. Astfel că nu implică costurile mari pe care le presupune un afterschool privat.

Ministerul Educației stabilește și cadrul în care școlile organizează acest program:

Programul se poate organiza modular – pe unităţi de timp stabilite la nivelul unităţii de învăţământ în funcţie de grupul ţintă şi nevoile identificate – prin combinarea pachetelor de activităţi orientate spre dezvoltarea competenţelor transferabile. Programul se derulează pe grupe de elevi (maximum 12), constituite după opţiunile şi nevoile identificate.

Ministerul mai spune că activitățile sunt proiectate, organizate și susţinute de cadrele didactice din învățământul primar și secundar, consilieri, profesori de sprijin, bibliotecari, logopezi, laboranți, pedagogi, antrenori, mediatori școlari, voluntari din școală, din instituții și organizații partenere abilitate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies