ARHIVA B365

După medici, și profesorii cer salarii mai mari. Ce solicită dascălii

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” susține că, după ce salariile medicilor vor crește, conform promisiunilor Guvernului, din această toamnă, și cadrele didactice trebuie să beneficieze de acest tratament. 

„În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”, potrivit Mediafax.

Sursa citată mai susține faptul că profesorii sunt nemulțumiți de faptul că majorarea salariilor este acordată doar unor anumite categorii profesionale și cer ca acestea să se aplice tuturor. 

În caz contrar, cadrele didactice ar putea manifesta diverse acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar, în septembrie. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button