ÎN BUCUREȘTI

După ce Nicușor Dan a amenințat-o cu DNA-ul, Firea a sărit ca arsă: Primarul “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a venit, vineri, cu un atac dur la adresa actualui edil, Nicușor Dan, despre care spune că este un șuvoi de minciuni la fiecare ieșire publică. Ce a deranjat-o de această dată

Senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, spune că „fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni”.

Mesajul Firii pe Facebook

„Așa a fost și conferința de presă în care s-a lăudat cu semnarea contractului pentru 100 tramvaie, contract pe care eu l-am semnat pe date de 19 OCTOMBRIE 2020, ADICA ACUM ȘAPTE LUNI! Și pentru care am muncit eu și echipa mea.

Suntem in luna mai 2021, ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal!

Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei.

Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?

NIMICușor minte și când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obținute de mine și de echipa mea pentru acest contract.

Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureștenilor.

Aștept cu interes și opinia Comisiei Europene pe acest subiect…

OK, majorăm prețul, dar a obținut Plicușor vreun avantaj pentru bucureșteni în urma negocierii?

Vin mai repede tramvaiele?

Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor.

Indiferent de aberațiile lui Plicușor, derularea și finalizarea unei licitații publice în România sunt procese greoaie, care durează ani întregi.

Iar dacă nu te interesează binele oamenilor, ci doar interesele personale, chiar mai mult. În fond, lui Plicușor i-au trebuit 7 luni doar să semneze un contract lăsat la cheie…”, a scris Firea, pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button