După ce i-a blocat accesul la mașină unei persoane în scaun cu rotile, un șofer din București i-a adresat și cuvinte urâte. „Mă întreb, oare era treaz?”

13 aug. 2023
24038 Afișari
După ce i-a blocat accesul la mașină unei persoane în scaun cu rotile, un șofer din București i-a adresat și cuvinte urâte. „Mă întreb, oare era treaz?”
După ce i-a blocat accesul la mașină unei persoane în scaun cu rotile, un șofer din București i-a adresat și cuvinte urâte. „Mă întreb, oare era treaz?”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer și-a parcat mașina astfel încât a ocupat jumătate dintr-un loc destinat persoanelor cu dizabilități, blocând accesul.

După ce a blocat accesul, șoferul a început să vorbească urât

Un șofer din București a ocupat jumătate intr-un loc destinat persoanelor cu nevoi speciale, în parcarea centrului comercial Vulcan.

Un bărbat care transporta o persoană cu nevoi speciale și care parcase regulamentar pe un loc special a observat mașina șoferului și l-a rugat să o mute, pentru că bloca accesul.

Bărbatul tocmai se întorsese de la cumpărături și avea nevoie de mai mult spațiu pentru a băga căruciorul cu rotile în autoturism.

Ulterior, i-a atras atența șoferului, care a început să îi vorbească urât.

Bucureșteanul, deranjat de cuvintele jignitoare, i-a fotografiat mașina și a povestit întâmplarea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”:

Centrul comercial Vulcan. Acest proprietar de BMV a ocupat jumătate din locul destinat persoanelor cu dizabilități… La revenire (pentru că nu puteam folosi ușa de acces) a început să prolifereze cuvinte greu de descris. Mă întreb: oare era treaz? Îi doresc multă sănătate și să nu fie nevoie să folosească un asemenea loc de parcare!”

Postarea a fost văzută de mai multe persoane. Una dintre ele i-a recomandat bărbatului să sune la Poliție pentru a rezolva problema:

În situații de genul acesta când nu puteți să vă urcați în auto propriu pe un loc de parcare pentru persoane cu dizabilități din cauza unor idioți, chemați poliția, amenda este de 10.000 lei.”

Într-adevăr, Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv:

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies