După ce cunoști cel mai bogat sector din București? După mirosul de gunoi! Șeful Gărzii de Mediu: N-am văzut niciodată orașul așa de murdar

20 iul. 2021
184 afișări
După ce cunoști cel mai bogat sector din București? După mirosul de gunoi! Șeful Gărzii de Mediu: N-am văzut niciodată orașul așa de murdar
După ce cunoști cel mai bogat sector din București? După mirosul de gunoi! Șeful Gărzii de Mediu: N-am văzut niciodată orașul așa de murdar

Au trecut aproape trei luni de când Clotilde Armand este în conflict cu operatorul de salubritate Romprest, iar criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei este departe de a fi rezolvată. Șeful Gărzii de Mediu spune că nu a văzut niciodată Bucureștiul atât de plin de gunoaie și este de părere că situația nu o să fie remediată în viitorul apropiat.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat că problemele cu gunoiul din București nu se vor rezolva prea curând deoarece primarii de sector nu vor să lucreze împreună pentru dezvoltarea Capitalei, ci se „gospodăresc” singuri.

După ce cunoști cel mai bogat sector din București? După mirosul de gunoi!

„Nu am mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar și nu văd prea mult soare în viitor”, a declarat Octavian Berceanu, luni la Digi24.

Șeful Gărzii de Mediu nu crede că primarii or să ajungă să lucreze împreună, deoarece de-a lungul timpului au tot încercat să rezolve situațiile singuri, în loc să înființeze asociații de dezvoltare interurbană. Aceste asociații ar putea să rezolve problemele care ajung să depășească unitățile mai mici, precum primăriile, potrivit lui Berceanu.

Recomandăm și: Continuă criza gunoiului în Sectorul 1. Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest

Octavian Berceanu a mai spus că în Sectorul condus de Clotilde Armand persistă neînțelegerile în ceea ce privește prețul pe care primăria trebuie să-l achite pentru strângerea gunoaielor. Autoritățile locale au negociat, dar depozitul ține prea mult la acest preț.

„Se caută la nivel de minister și administrație locală soluții pentru aceste situații neplăcute”, a adăugat șeful Gărzii de Mediu.

Șeful Gărzii de Mediu: N-am văzut niciodată orașul așa de murdar

Octavian Berceanu a explicat că Direcția de Sănătate Publică București este instituția care poate să stabilească dacă gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor. Garda de Mediu nu are cum să stabilească acest lucru.

Recomandăm și: Primăria Sectorului 1 a pierdut azi un proces cu Romprest. Clotilde Armand spune că va face recurs

De asemenea, pe lângă criza gunoaielor din cel mai bogat sector al Capitalei, pe străzile din Sectorul 1 apar tot mai multe deșeuri imobiliare. Problema este că aceste deșeuri provenite din construcții, nu sunt incluse în contractul încheiat între Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubritate.

„Am văzut pe străzi foarte mult gunoi din imobiliare, din amenajări de imobile și birouri, din dat faianța și gresia jos și pus alta, rigips, tot felul de materiale care rezultă din reconstrucția unui apartament. Avem grămezi peste tot”, spune șeful Gărzii de Mediu, conform sursei citate.

Potrivit informațiilor date de Octavian Berceanu, în Sectorul 1 există 37.000 de companii, dar doar 5.000 de companii au contracte și pentru ridicarea deșeurilor imobiliare.

Cookies