După ce a rezolvat situația de la metrou, Drulă anunță schimbări importante la aeroportul Otopeni: Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă

07 mai 2021
124 afișări
După ce a rezolvat situația de la metrou, Drulă anunță schimbări importante la aeroportul Otopeni: Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pare să se implice în transformarea totală a sectorului pe care îl conduce. Astfel, după ce a închis magazinele de la metrou, acum demarează, printr-un proiect important, modernizarea parcărilor de la aeroportul Otopeni. Totul va costa peste 2,8 milioane de euro.

Parcarea de la Sosiri de la aeroportul Otopeni urmează să fie îmbunătățită  cu un sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne, anunță Cătălin Drulă, după cum anunța B365.ro încă de ieri.

Ce spune Drulă despre noile investiții

„Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, potrivit Mediafax.

„S-a dat ordinul de începere – știu, o durere pentru cetățenii care folosesc aeroportul Otopeni, s-a dat ordinul de începere pentru modernizarea parcărilor publice”, anunță, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Parcarea de la aeroportul Otopeni va fi una modernă

„În sfârșit, vom avea acolo, la sfârșitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne… Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, conchide ministrul Transporturilor.

Ordinul a fost emis de miercuri

Compania Națională Aeroporturi București a emis, miercuri, Ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Modernizarea parcărilor de la aeroportul Otopeni costă peste 2,8 milioane de euro
În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări și trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât și alte cinci parcări auto destinate entităților ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă și punctul de acces în zona tehnică.

„Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operațional) care integrează toate informațiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces și plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieșire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition)”, au transmis reprezentanții CN Aeroporturi București.

Contractul, în valoare de 2.862.433 euro, a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA și conține servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, inclusiv asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor.

Cookies