ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

După ce a făcut scandal la Primăria Sectorului 1, Gabriela Firea se mută la Guvern: ”Decizia asta e criminală”

Gabriela Firea critică dur Guvernul după decizia de a micşora bugetul Ministerului Sănătăţii, considerând  că decizia de a tăia bugetul Sănătății este una criminală.

Ziua de luni este cea în care Gabriela Firea este pusă pe scandal. Cel puțin așa pare dacă ne uităm la faptul că lunea trecută senatoarea PSD mergea la Primăria Sectorului 1 să se războiască cu Clotilde Armand, iar azi, la o săptămâna distanță naște discuții cu privire la Guvern.

Gabriela Firea critică pe Facebook decizia guvernanţilor de a micşora bugetul Sănătăţii, dar vine, totuși, cu o idee: banii eliminaţi din buget ar fi putut fi folosiţi la vaccinarea tuturor românilor.

”Au spus cā nu este prioritarā sănătatea, prin vocea lui Cîţu, şi s-au ţinut de cuvânt. Spre stupefacţia tuturor, chiar şi a celor care i-au votat. Cea mai cinică şi dură decizie a guvernanţilor este tăierea bugetului Sănătăţii cu circa 11%. Se taie şi de la Ministerul Sănătăţii şi de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total -2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populaţia României cu vaccinurile disponibile la preţurile din prezent”, a scris senatoarea pe o reţea de socializare.

Gabriela Firea: ”Decizia este criminală”

Senatoarea PSD spune că în condiţiile în care numeroşi români mor în spitale., decizia de tăiere a bugetului pentru sănătate este una criminală.

„Decizia de a tăia bugetul Sănătăţii este criminală pentru că vine după 7 incendii în spitale în care au murit arşi de vii peste 30 de pacienţi, începând de la tragedia de la Piatra Neamţ, până în prezent. Rapoartele întocmite după acel incendiu arată că sunt foarte multe spitale in România care sunt vulnerabile la incendii şi ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-şi remedia problemele”, a precizat Firea.

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button