După ce a demolat cinema Feroviar, Primăria dă terenul pentru construirea unui mall cu multiplex

de:
20 aug. 2009
52 afișări
După ce a demolat cinema Feroviar, Primăria dă terenul pentru construirea unui mall cu multiplex

Un turn cu 14 etaje va fi construit pe noul bulevard Uranus. Terenul de 1.500 de metri pe care Primăria vrea să îl concesioneze este situat pe Calea Griviţei, la numerele 100 -102. Pe terenul care aparţine acum domeniului privat al Municipiului Bucureşti şi pe terenurile alăturate, de la intersecţia dintre Calea Griviţei şi str. Buzeşti, ar urma să fie construit o clădire cu funcţiuni de birouri, hotel, servicii, comerţ, locuinţe, servicii bancare, dar şi cinema multiplex.

Proiectul a fost votat vineri, în Consiliul General. Acesta a fost supus anterior aprobării Consililului, în şedinţa din 30 august, însă a fost amânat. 

Redevenţa anuală pe care o va primi municipalitatea pentru terenul de pe bd. Uranus va fi stabilită prin licitaţie, dar nu va putea fi mai mică de 94.454 euro pe an, adică de 1.574,25 euro pe metrul pătrat. Terenul va fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani, însă după expirare, termenul va putea fi prelungit cu o perioadă cel mult egală cu jumătate din durata iniţailă a concesionării. 

Potrivit randărilor prezentate de investitor, turnul va fi construit chiar pe locul fostului cinematograf Feroviar, clădire cu statut de monument istoric, declasat însă în octombrie 2010, pentru a putea fi demolat în scopul construirii bulevardului Uranus. Avizul de urbanism pentru noua construcţie a fost acordat însă în februarie 2010, deci cu opt luni înainte ca monumentul să fie declasat.

„În urbanism este permis. Am  voie să dau un aviz de urbanism înainte de declasarea unui monument istoric. În plus, clădirea va construită lângă spaţiul ocupat înainte de cinematograful Feroviar”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. 

Potrivit acestuia, faţada monumentului cinema Feroviar va fi mutată mai în spate cu 20 de metri şi reconstruită la nivel de ruină. 

Proiectul imobiliar va fi dezvoltat de austriecii de la  S IMMO AG . Arhitectul proiectului este compania Chapman Taylor, care s-a ocupat si de mallurile Sun Plaza si Baneasa Shopping City, precum si de cladirile de birouri din Bucharest Business Park si Floreasca 169A.

Localizarea terenului- pe care se va ridica complexul companiei austriece, pe calea monument-istoric (Calea Grivitei este monument istoric intre Calea Victoriei si str. Atelierului, in apropriere de Gara de Nord), reprezintă, fireşte, un atu cu care constructorii se laudă: “Prin localizare, tehnologia avansata si design-ul avangardist, proiectul va reprezenta o noua cladire emblematica pentru locuitorii orasului Bucuresti”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administratie al S IMMO AG. Ansamblul este proiectat de biroul Chapman Taylor.

Cookies