ARHIVA B365

După Bricostore, Kingfisher cumpără şi lanţul de magazine Mr. Bricolage

Kingfisher, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a anunţat că va cumpăra Mr. Bricolage la un preţ de 15 euro pe acţiune, scrie publicaţia franceză LSA. La acest preţ, Mr Bricolage ar valora 275 de milioane de euro. Britanicii au ajuns deja la un acord cu acţionarii pentru a achiziţiona 68% din acţiuni, scrie economica.net. 

Tranzacţia ar urma să fie perfectată la sfârşitul acestui an sau în anul 2015, şi depinde de avizul autorităţii de concurenţă din Franţa.

Mr Bricolage este prezent pe piaţa locală cu trei magazine, în cartierul bucureştean Vitan, şi în Piteşti şi Iaşi. Retailerul a intrat în România în 2006, în Bucureşti, iar ultima deschidere a avut loc în 2010 la Iaşi. Afacerile companiei se cifrau la nivelul anului 2012 la 63,2 milioane de lei şi o pierdere netă de 11,3 milioane de lei.

Kingfisher a preluat anul trecut de la grupul francez Bresson toate cele 15 magazine Bricostore, valoarea tranzacţiei fiind de 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash la care se adaugă preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat. De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilităţi cash de 7 milioane euro în cadrul aceleiaşi tranzacţii, astfel că suma totală plătită de compania britanică pentru magazine se ridică la 63 milioane lire sterline (75 milioane euro).

Magazinele Bricostore se vor rebrandui treptat în Brico Depot, primele unităţi care au deja un alt nume, dar şi un nou concept fiind cele din Bucureşti-Pantelimon şi Orhideea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button