După aproape 15 ani, supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center s-a închis

04 ian. 2023
1191 Afișari
După aproape 15 ani, supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center s-a închis
După aproape 15 ani, supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center s-a închis. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute supermarketuri Mega Image din București, cel de la parterul Unirea Shopping Center, s-a închis la începutul anului 2023.

În trecut, înainte de Mega Image, aici a fost un magazin La Fourmi.

S-a închis supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize care controlează retailerul Mega Image a decis să închidă magazinul aflat la parterul Unirea Shopping Center, transmite ZF.

În urmă cu 15 ani, Mega Image a preluat rețeaua locală de magazine Fourmi și a pus brandul și pe acest magazin, din centrul Capitalei.

14 unități Fourmi au fost cumpărate în anul 2008, de la fondul de investiții Global Finance. Unul dintre magazinele cumpărate a fost cel din buricul târgului, de la parterul Unirea Shopping Center.

Marți, 3 ianuarie 2023, după aproximativ 15 ani, supermarketul Mega Image de la Unirii a fost închis. ZF a trimis o solicitare, dar până la acest moment, reprezentanții Mega Image nu au explicat de ce au decis să închidă unul dintre cele mai cunoscute magazine din Capitală.

Nu se știe dacă decizia este definitivă

Reprezentanții Mega Image din call-center au confirmat că supermarketul de la parterul Unirea Shopping Center a fost închis, dar nu știu dacă decizia este una definitivă. Totodată, numărul de telefon de pe site-ul centrului comercial Unirea nu funcționează.

„Decizia reţelei de a trage obloanele magazinului Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center a venit după ce în ultimii ani acest centru comercial a pierdut, rând pe rând, mai mulţi dintre chiriaşii săi mari, în frunte cu Zara şi Bershka. Scăderea traficului pietonal din zonă, mai ales în 2020 şi 2021, şi implicit a vânzărilor retailerilor au fost principalele motive ce au dus la aceste decizii”, spune ZF.

În total, în România, Mega Image are peste 900 de supermarketuri și magazine de proximitate. Cele mai multe sunt în București.

Cookies