După 85 de ani, Pinacoteca Bucureștiului intră într-o clădire special destinată funcționării sale

de:
02 aug. 2019
110 Afișari
După 85 de ani, Pinacoteca Bucureștiului intră într-o clădire special destinată funcționării sale

Proiectul a fost inițiat, prezentat, promovat, susținut și realizat de doamna arhitect Tomnița Florescu, viceprimar al Capitalei din partea ALDE și consilierii generali ALDE, domnii Claudiu Daniel Catana, Valentin Voicu și Tudor-Tim Ionescu.

Pinacoteca Municipiului București a fost constituită încă din anul 1933 prin donații, achiziții, transferuri. Patrimoniul de artă al Pinacotecii este constituit din 2.543 lucrări de pictură românească şi europeană, 402 lucrări de sculptură, 87 lucrări de artă decorativă şi 2.425 lucrări de grafică și se află depozitat și în administrarea Muzeului Municipiului București. Pinacoteca Municipiului București s-a constituit, în principal, prin importante donații în perioada interbelică (respectiv colecțiile Ioan Movilă, Filip Marin, Simu), donația Pompiliu Macovei în anul 1992 și achiziții muzeale. Situația Pinacotecii

Municipiului București, în ceea ce privește protejarea și punerea în valoare a acesteia, a întâmpinat serioase dificultăți, mai ales din cauza lipsei spațiilor pentru organizarea expoziției permanente și spațiilor pentru depozitare. Pinacoteca Municipiului București poate deveni un brand consolidat prin inovație, originalitate și respectiv particularizare, față de instituțiile muzeale de profil din București, de nivel național, precum Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Național de Artă al României sau Muzeul Național de Artă Contemporană. Inaugurarea Pinacotecii Muzeului Municipiului București va avea loc în curând în cadrul unui eveniment în care proiectul expus și aprobat ieri, în cadrul ședinței CGMB, va fi prezentat opiniei publice, beneficiar direct al tuturor acestor demersuri.

Cookies