„După 8 luni, iată că s-a produs minunea!”, spune Gabriela Firea. Fostul edil anunță inaugurarea parcării de 500 de locuri care a costat 21 de milioane de euro

20 iul. 2021
478 Afișari
„După 8 luni, iată că s-a produs minunea!”, spune Gabriela Firea. Fostul edil anunță inaugurarea parcării de 500 de locuri care a costat 21 de milioane de euro
Sursa foto: Facebook - Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul Primar General al Bucureștiului, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că în cel mai scurt timp va fi inaugurat un proiect de mari dimensiuni din București - este vorba despre parcarea Park&Ride Cora Pantelimon. Acest proiect a fost realizat în mare măsură perioada 2016-2020 și, potrivit acesteia, a necesitat o investiție de 21 de milioane de euro, finanțată în totalitate din bugetul Municipiului București.

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț privind inaugurarea parcării Park&Ride Cora Pantelimon, un proiect despre care Firea susține că a fost realizat în mare parte în mandatul ei, însă lucrările s-au oprit aici odată cu instalarea actualului Primar General, Nicușor Dan, în funcție.

„Am transformat o groapă într-o parcare de 500 de locuri”, spune Gabriela Firea

„După 8 luni, iată că s-a produs minunea!”, spune Firea. Fostul edil anunță inaugurarea parcării de 500 de locuri care a costat 21 de milioane de euro
Sursa foto: Facebook – Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că în 2016, la preluarea mandatului de primar al Bucureștiului, locul unde se află acum Park&Ride Cora Pantelimon era o mare groapă. Situat la intersecția șoselelor Pantelimon și Vergului, acest proiect este unul despre care Gabriela Firea susține că l-a inițiat, l-a susținut și pentru care a făcut eforturi în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Mai mult, această parcare de tip Park&Ride va avea nu mai puțin de 500 de locuri de parcare, spune fostul primar al Capitalei.

„Am transformat o groapă într-o parcare de 500 de locuri! Obiectiv de investiții găsit blocat, la preluarea mandatului, pe care l-am deblocat și realizat până aproape de finalizare. Se va inaugura în curând o investiție mult așteptată de bucureșteni : parcarea PARK&RIDE CORA PANTELIMON, pe care am lăsat-o foarte aproape de finalizare în septembrie 2020.

După 8 luni de zile, iată că s-a produs minunea!

Am trecut de curând prin zonă și m-am bucurat să văd finalizat acest proiect pe care l-am inițiat, l-am susținut și pentru care m-am luptat în consiliu!
PARK&RIDE CORA PANTELIMON aduce 500 de noi locuri de parcare!
În 2016 am găsit aici, la intersecția șoselelor Pantelimon și Vergului, o mare groapă și atât.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Parcarea a fost realizată exclusiv din fondurile Municipiului București, spune Gabriela Firea

„După 8 luni, iată că s-a produs minunea!”, spune Firea. Fostul edil anunță inaugurarea parcării de 500 de locuri care a costat 21 de milioane de euro
Sursa Foto: Facebook – Gabriela Firea

Fiind vorba despre o parcare de tip Park&Ride, aceasta are ca scop adăpostirea automobilelor celor veniți din zonele de periferie, pentru ca aceștia să folosească în oraș mijloacele de transport în comun. Astfel, atât traficul cât și mediul vor avea de câștigat.

Gabriela Firea nu a omis acest aspect din postarea sa, aceasta susținând faptul că parcarea de la Cora Pantelimon va deveni un adevărat nod intermodal pentru cetățenii care vin în București. De asemenea, fostul primar a menționat că această parcare a fost realizată exclusiv din fondurile Municipiului București, costurile totale fiind de 21 de milioane de euro.

Firea acuză faptul că după ce a pierdut alegerile locale din septembrie 2020, lucrările la această parcare au încetat, deși proiectul era foarte aproape să fie încheiat. Aceasta este de părere că în cele opt luni în care s-au sistat lucrările cetățenii puteau să utilizeze această parcare.

„Din acest an va fi un adevărat nod intermodal pentru cei care vin în Capitală.

Fotografiile sunt cea mai bună dovadă!

PARK&RIDE CORA PANTELIMON va fi, pentru toți cei care vor să vină cu mașina în București, o alternativă foarte bună pentru a nu mai conduce prin oraș.

Vor putea să-și lase mașina în parcarea publică și apoi să folosească transportul în comun.

Este o investiție de 21 milioane de euro, realizată în exclusivitate din fondurile Municipiului București, în mandatul 2016-2020.

În septembrie 2020 lucrările erau aproape gata. Dar au venit alegerile. S-a schimbat primarul. Lucrările s-au oprit.

Au trecut 8 luni de atunci, 8 luni în care bucureștenii puteau deja să beneficieze de această investiție…”, a scris Gabriela Firea în încheierea postării sale.

 

Cookies