Noaptea trecută, în urma unor controale efectuate de polițiști, au fost prinși mai mulți șoferi care consumaseră alcool sau substanțe interzise până să se urce la volan.
Ieri a fost sărbătoarea „Mucenicilor”, iar tradiția spune că bărbații trebuie să încerce să bea între 40 și 44 de pahare de vin, pentru a fi sănătoși tot anul.
Însă, tradiția nu spune că, după terminarea paharelor, aceștia ar trebui să se urce la volan. Pentru că nu trebuie.
Brigada Rutieră a anunțat că în noaptea de 9 spre 10 martie, polițiștii au desfășurat controale în mai multe zone din Capitală. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale:
În noaptea de 9/10 Martie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere, în colaborare cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activități de control în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 31.000 de lei.”
Tot noaptea trecută au fost reținute și 18 permise de conducere, motivele fiind următoarele:
Brigada Rutieră a mai informat că au fost întocmite dosare penale pentru doi bărbați. Unul a fost depistat cu substanțe psihoactive în organism, altul avea alcoolemie de 0,44 mg/l, în aerul expirat.
Scopul acestor controale este de a reduce numărul de accidente rutiere, cauzate de consumul de alcool sau substanțe interizse, a mai transmis Brigada Rutieră:
Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.”
Conform Digi24, numărul șoferilor care se urcă drogați la volan a crescut destul de mult în ultimii ani. Statisticile arată că numărul șoferilor drogați este mai mare decât al celor băuți.
În luna iulie a anului trecut, în București, au fost deschise 70 de dosare penale pentru șoferii care au condus sub influența substanțelor interzise.
Alte 60 de dosare penale au fost deschise pentru șoferii care s-au urcat băuți la volan.
Bogdan Berechet, directorul general al Poliției Capitalei a declarat anul trecut pentru Digi24 că:
Au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive. Dintre acestea, 966 de infracțiuni au fost constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi.”
Te-ar putea interesa și: