ARHIVA B365

După 20 de ani, în Bucureşti vor circula din nou autobuze articulate FOTO

Cinci autobuze Otokar Kent C de 18 metri lungime au ajuns în Bucureşti, potrivit imaginilor publicate pe forumul Asociaţiei Metrou Uşor.

Deşi din imagini pare că autobuzele cele mai lungi vor circula pe linii precum 101 şi 232, pasionaţii de infrastructură susţin că acestea vor fi introduse doar pe liniile expres către Aeroportul Otopeni 780 şi 783 şi pe linia 335, foarte solicitată.

Primăria Capitalei a anunţat miercuri că primele 20 de autobuze noi, din cele 400 recent achiziţionate conform contractului încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucureşti şi vor fi recepţionate in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la autobaza Titan a STB.

În luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 deautobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbana derulat de catre actuala Administratie.

Conform graficului de livrari, pana la sfarsitul acestui an, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati, urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 metri, 50 autobuze de 10,7 metri si 30 de autobuze de 18 metri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button