După 13 ani, Lacul Străulești revine în administrarea Primăriei Capitalei. „Vor fi amenajate cât mai rapid malurile și apele”, spune Viceprimarul

20 mart. 2023
615 Afișari
După 13 ani, Lacul Străulești revine în administrarea Primăriei Capitalei. „Vor fi amenajate cât mai rapid malurile și apele”, spune Viceprimarul
După 13 ani, Lacul Străulești revine în administrarea Primăriei Capitalei. „Vor fi amenajate cât mai rapid malurile și apele”, spune Viceprimarul. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Viceprimarul Horia Tomescu anunță că Lacul Străulești revine în deplina administrare a Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, după 13 ani. Se vor amenaja malurile și apele acestui lac pentru activități de agrement și practicarea sporturilor acvatice.

Lacul Străulești revine în administrarea Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei și ALPAB – Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București vor amenaja cât mai rapid malurile și apele Lacului Străulești pentru activități de agrement și practicarea sporturilor acvatice atât prin implicarea CSM Bucuresti, cât și prin parteneriate cu federațiile de specialitate, spune Horia Tomescu într-o postare pe Facebook.

Ce s-a întâmplat în ultimii 13 ani

În martie 2010, în mandatul lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, Lacul Străulești de 33 de hectare a devenit parte dintr-o asociere în participațiune prin care o societate privată a plătit către ALPAB 417 euro/lună și a garantat investiții de 25.000 de euro/an.

Zece ani mai târziu, în martie 2020, în mandatul lui Gabriela Firea la Primăria Capitalei, asocierea respectivă a fost prelungită încă 3 ani, până în martie 2023, în aceleași condiții.

Între mai 2012 și februarie 2021 firma parteneră ALPAB pentru Lacul Străulești a fost AGREMENT SERV S.R.L., firmă care în prezent se află în faliment.

În cei 13 ani de asociere ALPAB a încasat aproximativ 60000 euro. Investițiile de 25000 euro/anual nu s-au materializat niciodată, spune Horia Tomescu.

O soartă și mai rea a avut Baza Nautică și de Agrement Străulești. Aceasta se afla pe malul lacului și avea o suprafață de 9 hectare în anii `90 și aparținea BTT S.A.

În anul 2002, 40.000 mp din acest teren al bazei nautice au fost vândute tot către AGREMENT SERV S.R.L. În condițiile în care, prin sentința din dosarul penal 18380/299/2005 toate contractele care au devalizat BTT în perioada Vâclea au fost anulate, dar acesta a rămas prin minune în picioare, spune Viceprimarul Capitalei.

În 2015, pentru suma de 12,5 milioane de lei, Metrorex a expropriat de la AGREMENT SERV S.R.L o suprafață de 21.000 mp pentru a construi în subsol depoul magistralei de metrou M4 și la suprafață un teren de fotbal.

În 2021 Sectorul 1 a cerut BTT S.A. să cumpere în numele Municipiului București bucățile de teren rămase din Baza Nautică și de Agrement Străulești pentru a le integra în proiectul „Promenada Verde”.
Din 2021 BTT S.A. este în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse condus de Gabriela Firea PSD. Nu am așteptări că în această perioadă, BTT S.A. să recupereze terenurile vândute fraudulos sau să dorească să vândă municipiului București terenuri ce ar face realitate din „Promenada Verde”, spune Horia Tomescu.

Cookies