După 11 ani, acoperișul Arenei Naționale întră în reparații. Nicușor Dan: Încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea

05 aug. 2022
271 Afișari
După 11 ani, acoperișul Arenei Naționale întră în reparații. Nicușor Dan: Încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea
După 11 ani, acoperișul Arenei Naționale întră în reparații. Nicușor Dan: Încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Municipalitatea repară acoperișul Arenei Naționale. Nicușor Dan a semnat contractul pentru reparații și mentenanță, după ce vreme de 11 ani nu s-a realizat niciun fel de întreținere specializată.

După 11 ani, acoperișul Arenei Naționale întră în reparații

Nicușor Dan anunță că a semnat contractul pentru repararea și mentenanța acoperișului Arenei Naționale. Sunt primele reparații de acest fel în 11 ani de la inaugurarea stadionului din București.

Primarul Capitalei spune că acoperișul stadionului reprezintă încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea:

„(…) care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanță corespunzătoare”, declară Nicușor Dan, vineri, 5 august, într-o postare pe Facebook.

Deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului

Primarul General declară că indolența foștilor primari a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului. În momentul în care Nicușor Dan a preluat mandatul, Municipalitatea a fost nevoită să apeleze la alpiniști pentru tractarea manuală a acoperișului.

„Indolența lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpiniști pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperișului”, spune edilul.

Valoarea contractului

Contractul a fost încheiat în urma procedurii de achiziție publică lansată în SEAP de Primăria Capitalei, iar societatea câștigătoare este AUROCON ROMANIA SRL.

Contractul este valabil până la sfârșitul anului 2022, cu posibilitatea de prelungire printr-un act adițional pentru 4 luni în anul 2023. Valoarea contractului este de aproximativ 1.9 milioane lei (fără TVA).

Astfel, Arena Națională va beneficia de servicii de reparații, mentenanță și întreținere pentru acoperișul retractabil și tabela electronică, dar și alte servicii, precum: servicii de instruire a personalului autorizat pentru administrarea și operarea stadionului. Personalul va fi instruit pentru întreținerea și operarea acoperișului retractabil și a cubului video.

„În baza contractului, acoperișul va fi operat doar de personal calificat și instruit, iar mentenanța preventivă și reparațiile vor asigura integritatea acestuia și buna funcționare în perioadele de exploatare”, transmite Primăria Capitalei într-un comunicat.

Firma care se va ocupa de mentenanță, are peste 25 de ani de activitate în domeniu și a realizat automatizarea acoperișurilor mobile pentru: Stadionul BC Place – Vancouver, Canada, Dubai Mall – Dubai, Emiratele Arabe Unite, castelul Josefsburg – Kufstein, Austria, arenele de tenis Rothenbaum – Hamburg, Germania, spune Nicușor Dan.

Cookies