ARHIVA B365

Dumitru Dragomir, AUDIAT LA DIICOT în dosarul banilor de la FIFA pentru FRF

UPDATE 11.00 Dumitru Dragomir a declarat, după audierile de la DIICOT, că, „dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze” ale FRF. „M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat. Ce m-au întrebat procurorii, eu am raspuns. M-au întrebat de alte probleme, dar de milion nu. M-au întrebat de baza de la Buftea, de cea de la Mogoşoaia, de cum se proceda în comitetele executive. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau două baze. Asa e în România când faci bine. Eu zic că Mircea Sandu a făcut bine, a făcut şi baza de la Buftea şi de la Mogoşoaia”, a spus fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, citat de Mediafax. De asemenea, Dumitru Dragomir a precizat că a dat declaraţii în calitate de martor, adăugând: „aici vii când te cheamă şi pleci dacă te mai lasă”.

Dumitru Dragomir a declarat, la sosirea la DIICOT, că nu îi este „teamă” de anchetă. Întrebat ce s-a întâmplat cu suma de un milion de dolari, Dragomir a spus că nu ştie. 

Mai mult, Dragomir a susţinut că nu ştie dacă banii FRF au fost rulaţi prin conturi ale unor persoane fizice şi că nu crede aşa ceva. În ceea ce priveşte o vinovăţie a fostului preşedinte al FRF Mircea Sandu, Dragomir a afirmat: „Nu e domnule vinovat nimeni, să vedem despre ce este vorba”.

„Nu ştiu nimic despre baza de la Buftea, Eu am gura bogată, spun tot ce ştiu, nici nu ştiu să ascund„, a conchis Dragomir.

La sediul DIICOT sunt așteptați să se prezinte miercuri mai mulți membri din Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, respectiv Ștefan Stana, președinte ACS Berceni; Marian Rusen, președintele lui Juventus Colentina, și Paul Costaș.

Un nou SCANDAL în lumea fotbalului. Patriţiu Abrudan şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DIICOT

Procurorii au deschis un dosar penal ale cărui date arată că, între anii 2010 şi 2012, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop însuşirea de către mai multe persoane a sumei de peste un milion de dolari, bani proveniţi din finanţarea FIFA către FRF. Detalii, aici. 

Punctul central al investigaţiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea, potrivit ProSport.

Marți au fost audiați Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA, și Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice.

Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button