ÎN BUCUREȘTI

Dumitru Comănescu a fost recunoscut oficial de Guinness World Records drept „Cel mai vârstnic bărbat al planetei”

Dumitru Comănescu a primit oficial din partea Guinness World Records confirmarea faptului că a deținut, anul trecut, prestigiosul record de „Cel mai vârstnic bărbat al planetei”. Din nefericire, acest record a fost confirmat post-mortem, deoarece Comănescu a decedat anul trecut, astfel că nu se poate bucura de titulatura sa.

Premieră pentru București și România – cei de la Guinness World Records l-au recunoscut oficial pe bucureșteanul Dumitru Comănescu drept „Cel mai vârstnic bărbat al planetei”. Din păcate, seniorul bucureștean nu a apucat să se bucure de acest record demn de invidiat – Dumitru Comănescu a încetat din viață acum mai bine de un an. Acesta a decedat pe data de 27 iunie 2020, la impresionanta vârstă de 111 ani și 231 de zile, conform Capital.

Dumitru Comănescu a deținut recordul pentru „Cel mai vârstnic bărbat al planetei” timp de o lună

Potrivit Guinness World Records, seniorul bucureștean a deținut titlul de cel mai vârstnic bărbat al planetei timp de o lună, lucru nemaîntâlnit în România dar nici  în Europa de Est.

Comănescu a devenit cel mai vârstnic bărbat din lume pe data de 28 mai 2020, pe când avea 111 ani și 7 luni, potrivit datelor culese de The Gerontology Research Group (GRG).

„Fiecare întâlnire cu domnul Dumitru Comănescu a fost o veritabilă lecție de viață”

Directorul General al Centrului pentru Seniori ai Municipiului București, Alexandra Dobre, a mulțumit celor de la Guinness World Records pentru recunoașterea oferită lui Dumitru Comănescu. De asemenea, aceasta și-a adus aminte de vioiciunea și optimismul de care dădea seniorul parte pe perioada vieții.

„Suntem mândri de această recunoaştere binemeritată! Fiecare întâlnire cu domnul Dumitru Comănescu a fost o veritabilă lecţie despre viaţă şi credinţă, despre responsabilitatea pe care o avem faţă de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăşi şi învinge marile, dar şi micile încercări ale vieţii, despre virtute, omenie, bunătate şi înţelegere.

Gândurile frumoase, pline de înţelepciunea omului care a privit atâta vreme viaţa drept în ochi, ne-au fost transmise cu infinită caldură si bunătate. Ne-a surprins mereu cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile şi îndemnurile optimiste şi ne-a lăsat amintiri de neuitat.”, a declarat Alexandra Dobre.

Pe data de 23 iunie 2020, Dumitru Comănescu a primit și distincția Crucea Patriarhală pentru longevitatea și modul în care a ajutat biserica și societatea din jur.

„Este cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un creştin ortodox mirean. Şi pentru aceasta, vă multumesc cu recunoştinţă!”, declarase Patriarhul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Dumitru Comănescu a muncit timp de 70 de ani

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. Acesta a fost inginer agronom și se numără printre cei mai valoroși fitopatologi, fiind chiar discipolul Fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Acesta a absolvit facultatea și a stat nu mai puțin de 70 de ani pe piața muncii – timp în care a cules o mulțime de informații și a realizat ultima expertiză fitopatologică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button