DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR, 15 IUNIE: Ce semnificaţie are DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR

de:
13 iun. 2014
0 Afișari
DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR, 15 IUNIE: Ce semnificaţie are DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR

DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR, 15 IUNIE:

In aceasta duminica se lasa sec pentru Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Anul acesta postul incepe pe 16 iunie si se termina pe 29 iunie. Mentionam ca durata postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel este variabila, in functie de data Sfintelor Pasti.

Daca se intampla ca Duminica Tuturor Sfintior sa fie dupa 29 iunie, atunci el se va tine simbolic trei zile. In timpul acestui post, avem dezlegare la peste sambata si duminica si de asemenea, cand sarbatorim Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, pe 24 iunie.

DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR, 15 IUNIE:

DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR este prezenta in calendarul ortodox dupa Duminica Rusaliilor. Sfintii Parinti au randuit ca in aceasta duminica sa fie cinstiti toti sfintii de la inceputul lumii si pana in prezent, pentru a arata sensul venirii Sfantului Duh – sfintirea oamenilor, informează crestinortodox.ro

DUMINICA TUTUROR SFINŢILOR, 15 IUNIE:

Conform sursei citate, toti suntem chemati sa devenim sfinti.

„Adeseori, atunci cand se vorbeste despre sfintenie, oamenii spun ca ea nu poate fi atinsa decat de cei care pleaca din lume. Si se invoca in acest sens, urmatoarele cuvinte din Scriptura: „Cine iubeste pe tata sau pe mama, pe frate sau pe sora mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine”. Sunt multi care spun ca, potrivit acestor cuvinte, ei nu se pot lepada de mama, tata, rude, ca sa-L iubeasca pe Dumnezeu. Dar aceste persoane se opresc acolo unde nu trebuie, caci Scriptura ne indemna „Sa cinstesti pe tatal si pe mama ta”, iar ea nu se contrazice pe sine. Textul spune ca cine iubeste „mai mult”, adica cine e in stare sa se lepede de Dumnezeu din cauza familiei, acela nu e vrednic de Dumnezeu. Deci, nu trebuie sa-i abandonam pe cei dragi sub pretextul ca Il iubim pe Dumnezeu, caci o inima care nu se deschide altora, nu poate sa se deschida nici lui Dumnezeu”. 

Cookies