GREEN CITY

Duminică se colectează deşeurile electrice şi electronice din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 şi firma Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din această zonă administrativă, în colaborare cu Asociaţia Environ continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) ”Scoate-l în stradă”.

Duminică, locuitorii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Primăria Sectorului 1 le cere locuitorilor să nu arunce, alături de echipamentele electrocasnice vechi, resturi menajere sau materiale de construcţii.

Administraţia locală a lansat, încă din martie 2008, un program de colectare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. De la începutul proiectului şi până acum, Primăria Sectorului 1 a colectat peste 200 de tone de deşeuri EEE. Numai în cursul anului 2011 locuitorii Sectorului 1 s-au debarasat de peste 30 de tone de echipamente electrocasnice vechi care le ocupau inutil spaţiul din casă.

Informaţii suplimentare despre campanie pot fi obţinute la numerele de telefon 021/668.10.50 şi 021/9460 – dispecerat Romprest.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button