Duminică se aprind lumânările în Bucureşti pentru victimele SIDA

de:
18 mai 2012
0 afișări
Duminică se aprind lumânările în Bucureşti pentru victimele SIDA

Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, Memoriale SIDA în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara. Duminică, în Capitală, voluntarii ARAS vor fi prezenţi între orele 16.00 şi 18.00 în parcurile Tineretului, Cişmigiu şi Herăstrău pentru a discuta cu bucureştenii despre Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse. Voluntarii vor oferi fundiţe roşii – simbolul mondial de luptă împotriva HIV/SIDA şi de solidaritate cu persoanele seropozitive – şi candele pe care să le aprindă în memoria persoanelor decedate în urma SIDA.

În intervalul orar 19.00 – 21.00, pe platoul din faţa Casei Presei Libere, în faţa fostului sediu al Bursei Române de Mărfuri, se vor aprinde lumânări şi se vor desfăşura opt pânze cusute împreună, ce evocă şi comemorează viaţa unor persoane care au fost răpuşi de SIDA.

Ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor.

Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi până la oamenii simpli care vor trece prin zonele de desfăşurare a evenimentului.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi să tragă un semnal de alarmă celor care încă mai pot evita această boală.

Cookies