Duminică se află notele finale la Evaluarea Națională 2021. Câți elevi bucureșteni așteaptă cu nerăbdare rezultatele

03 iul. 2021
82 Afișari
Duminică se află notele finale la Evaluarea Națională 2021. Câți elevi bucureșteni așteaptă cu nerăbdare rezultatele

Absolvenții clasei a VIII-a vor afla duminică rezultatele finale ale examenului care va decide dacă aceștia vor putea intra la liceul dorit sau nu. Notele la Evaluarea Națională vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Amintim că rezultatele sunt anonime și pot fi accesate doar cu codul unic de înmatriculare primit de fiecare elev la prima probă scrisă.

Elevii absolvenți ai clasei a VIII-a vor afla duminică, 4 iulie rezultatele finale la probele scrise de la Evaluarea Națională 2021, examenul care decide modul în care vor fi repartizați elevii la licee. La nivel național, 131.177 elevi au fost înscriși la Evaluarea Națională, dintre care 12.006 sunt din București, potrivit Realitatea.

Nota pe care o vor primi mâine elevii este nota finală de la Evaluarea Națională 2021

Nota pe care o vor primi dumincă elevii este nota finală de la Evaluarea Națională 2021, fiind nota obținută după contestație. În cazul în care nu au fost mulțumiți de nota obținută inițial, absolvenții clasei a VIII-a au putut depunde contestație. Trebuie menționat faptul că, în cazul în care a doua comisie le-a modificat nota, indiferent dacă au primit sau au pierdut puncte, nota este definitivă și nu poate să mai suporte modificări.

Acesta este al doilea an consecutiv în care rezultatele de la Evaluarea Națională sunt afișate în format anonimizat, ce nu face posibilă identificarea copilului cu nota primită. Elevii vor putea să obțină nota finală dacă vor introduce codul primit la prima probă scrisă pe platforma edu.ro.

La Evaluarea Națională 2021 s-au înregistrat mai multe contestații decât anul trecut

Potrivit datelor culese de Ministerul Educației, în acest an au fost înregistrate 20.268 de contestații. Numărul total este în creștere comparativ cu examenele susținute anul trecut, când au fost depuse doar 15.275 contestații, dar mai mic față de anii precedenți: în 2019 au fost 21.509 contestații, iar în 2018, 23.761 de contestații.

Etapa specială de la Evaluarea Națională 2021 va avea loc în săptămâna 5-12 iulie și va fi destinată absolvenților de gimnaziu care au fost obligați de măsurile stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și s-au aflat în izolare sau carantină, sau care au avut motive justificate medical ce i-au împiedicat să susțină examenul inițial.

Trebuie precizat faptul că elevii care au participat la cel puțin o probă de examen ce a avut loc în perioada 22-25 iunie, dar nu au finalizat examenul, vor beneficia de recunoașterea rezultatelor de la probele susținute, a anunțat Ministerul Educației.

Cookies