Duminică puteţi scăpa de aparatura electrocasnică nefolositoare

de:
10 nov. 2011
1 afișări
Duminică puteţi scăpa de aparatura electrocasnică nefolositoare

În data de 13 noiembrie 2011, cetăţenii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Primăria Sectorului 1 solicită locuitorilor să nu arunce, alături de echipamentele electrocasnice vechi, resturi menajere sau materiale de construcţii.

Administraţia locală a lansat, încă din martie 2008, un program de colectare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Locuitorii Sectorului 1 s-au putut debarasa de aparatura nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat etc.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a colectat peste 200 de tone de deşeuri EEE. Numai în cursul anului 2010 locuitorii Sectorului 1 s-au debarasat de peste 40 de tone de echipamente electrocasnice vechi care le ocupau inutil spaţiul din casă.

“Deşeurile electronice, electrice şi electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lăsate la voia întâmplării pe spaţiile verzi sau pe stradă, ele ne pot afecta sănătatea. Prin aceste campanii ne dorim să fim prima administraţie locală care implementează la nivelul întregii comunităţi un program de conştientizare şi colectare selectivă a DEEE-urilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă”, spune Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Administraţia locală a Sectorului 1 desfăşoară în a doua duminică a fiecărei luni campania ”Scoate-l în stradă”. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 021/668.10.50 şi 021/9460 – dispecerat Romprest.

Cookies