FOTO Mii de bucureşteni la Duminica Ortodoxiei: procesiune cu icoana făcătoare de minuni

de:
24 mart. 2013
0 Afișari
FOTO Mii de bucureşteni la Duminica Ortodoxiei: procesiune cu icoana făcătoare de minuni

Duminică 24 martie, programul din Duminica Ortodoxiei cuprinde:

– 10:00 – 12:00 – Sfânta Liturghie la Biserica Icoanei

– 12:00 – 13:00 – Deplasarea preoților și credincioşilor din parohiile aflate în Sectorul 2 şi în Protoieria 2 Capitală și a celorlalți preoți și credincioși care doresc să participe la eveniment, către Biserica Icoanei

– 13:30 – 14:30 – Procesiunea în jurul Parcului Icoanei –Preoţii împreună cu credincioşii se vor încolona în perimetrul străzilor Arthur Verona şi Alexandru D. Xenopol- Parcurile Icoanei şi Ioanid, incluzând şi bustul lui Ion Voicu.

– 14:30 – 16:00 – Slujbă de sfinţire a icoanelor purtate de credincioși, sfințirea unei icoane a Maicii Domnului, realizată din marmură, ridicată în Parcul Icoanei,

– rostirea Mărturisirii de Credinţă – Crezul.

– Alocuțiunea rostită de Primarul Neculai Onțanu şi cuvântul de folos „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu” rostit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române sau Delegatul Preafericirii Sale.

Manifestările religioase reunesc 41 de parohii din sectorul 2 şi sunt organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria II Capitală şi Primăria Sectorului 2 şi se bucură de înalta binecuvântare a Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul acestor manifestări, joi, 21 martie, a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mănăstirea Nămăiești, una din cele mai vechi din lume, iar credincioşii sunt aşteptaţi să se închine la Biserica Icoanei, până luni, 25 martie. Cu acest prilej, vineri 22 martie, de la ora 19.30, va avea loc un cuvânt de folos despre sfintele icoane și un concert de cântări religioase din perioada Postului Mare (corala Bisericii Icoanei).

Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

Aflându-se în acest an la cea de a şasea ediţie, manifestarea cultural-religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

Cookies