Duminică începe un nou tratament împotriva țănțarilor din București. Anunțul Primăriei Capitalei

31 iul. 2021
163 Afișari
Duminică începe un nou tratament împotriva țănțarilor din București. Anunțul Primăriei Capitalei
Duminică începe un nou tratament împotriva țănțarilor din București

Primăriei Capitalei anunță că duminică, 1 august, începe un nou tratament împotriva țănțarilor din București.

Tratament împotriva țănțarilor din București. Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, demarează, începând de duminică, 1.08.2021, cel de-al șaselea tratament de combatere a țânțarilor, tratament planificat în cadrul Planului Unitar de Acțiune  aferent anului 2021.

Tratamentul precedent, al 5-lea, s-a desfășurat pe durata a 9 zile operaționale, în perioada 21-30 iulie.

Tratament împotriva țănțarilor din București. Ce zone sunt vizate

Activitatea de dezinsecție la nivelul Municipiului București se va efectua zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30 și va acoperi următoarele zone:

– Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studențesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Vă recomandăm și: Alertă West Nile în București. Institutul Cantacuzino confirmă existența țânțarilor periculoși în Capitală. Virusul poate provoca o infecție gravă și potențial fatală a creierului 

Ce substanță este folosită

PMB anunță că se va acționa cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se vor aplica pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.)

Substanța folosită, insecticidul MICROSIN, este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător.

Totuși, în caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată la numărul de Dispecerat 24/24 – 0752.041.898.

Cookies