Dulcele târg din București. Avem festival de miere în weekend, pe platforma apicolă Băneasa. Ce găsim la Târgul de Miere, ediția de primăvară

05 apr. 2024
1423 afișări
Dulcele târg din București. Avem festival de miere în weekend, pe platforma apicolă Băneasa. Ce găsim la Târgul de Miere, ediția de primăvară
Dulcele târg din București. Avem festival de miere în weekend, pe platforma apicolă Băneasa. Ce găsim la Târgul de Miere, ediția de primăvară | Sursă foto: Facebook/Asociația Crescătorilor de Albine din România

Târgul Național al Mierii se desfășoară, în acest an, în perioada 5-7 aprilie. Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA) organizează un nou eveniment pe platforma Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultură din Băneasa, dedicat consumatorilor de produse apicole.

Târgul Național al Mierii, ediția de primăvară, a început azi 🍯

De vineri până duminică, bucureștenii sunt așteptați la Târgul Național al Mierii. Evenimentul, organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA), începe pe platforma apicolă Băneasa începând cu ora 10:00.

Acesta este cel mai important eveniment de profil din Capitală, care, între timp, s-a transformat într-o tradiție. De eveniment se bucură atât iubitorii de produse apicole, cât și producătorii.

Târgul Național al Mierii, ediția de primăvară, ce se va desfășura în acest an în perioada 5 – 7 aprilie 2024, reprezintă cel mai important eveniment de profil din Capitală și este deja un eveniment tradițional care se bucură de o foarte bună participare atât din partea iubitorilor de produse apicole cât și din partea apicultorilor, fie ei participanți sau expozanți, a procesatorilor din domeniul apicol, precum și a reprezentanților din cadrul asociațiilor apicole. Prin organizarea acestui eveniment ne dorim, ca de fiecare dată, să creștem cât mai mult interesul pentru albină, apicultură și produse ale stupului, dată fiind importanța acestui sector pentru agricultură, mediu, sănătate și o alimentație echilibrată, spun reprezentanții ACA.

România e pe locul 2 în Europa, cu o producție de miere de aproape 30.000 de tone

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) susține că România se află pe locul doi în Europa, după Spania, cu un total de 2,3 milioane, înregistrând o producție de miere de aproape 30.000 de tone. Anual, se consumă 1,2 kg/locuitor.

Consumul autohton de miere este estimat la 550 de grame pe locuitor, potrivit ACA, în timp ce MADR (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale) a consemnat un consum de 1,5kg/an/locuitor.

În timp ce germanii consumă două kilograme de miere, iar olandezii și belgienii consumă circa 1,5 kilograme, românii consumă, practic, în fiecare zi, 70 de grame de zahăr și doar 3 grame de miere.

Producția de miere în România, în anii anteriori, a fost, în medie, de 22.000 de tone anual. Astfel, țara noastră ocupă locul doi în clasamentul european.

La nivel național există 2,35 milioane de familii de albine și sunt înregistrați peste 35.000 – 37.000 de apicultori, în prezent. În jur de 50% din apicultori sunt membrii ACA și dețin peste 60% din efectivele de albine.

Cookies