BAZAR

DSVSA a sistat comercializarea de produse lactate în Hala Obor

Inspectorii DSVSA au găsit, în urma verificărilor făcute în rândul comercianţilor din Hala Obor, numer0ase nereguli în funcţionarea măcelăriilor şi a halei pentru desfacerea produselor lactate de către producători particulari.

”Deficienţele descoperite de inspectorii DSVSA au fost: rampa de recepţie a produselor de origine animală comună societăţilor este degradată şi uzată, neigienizată şi întreţinută necorespunzător, paviment cu zone de denivelare, cu zone de băltire a apei, pereţi cu zone de degradare, plafon degradat şi neigienizat, vestiare nefuncţionale, uzate moral. În hala de lactate s-a constatat paviment degradat, lipsa iluminatului corespunzator şi a ventilaţiei, dulapuri metalice oxidate, fişete neidentificate, spălător mâini fără facilităţi, lipsă pubele pentru gunoi menajer. În măcelării pavimentul era neigienizat, fişetele neidentificate, degradate, exfoliate, neigienizate, greu de igienizat şi de dezinfectat, fără ventilaţie, facilităţile din spaţiile de tranşare şi comercializare sunt necorespunzatoare, camerele frigorifice utilizate la depozitarea cărnii sunt neidentificate, cu elemente structurale uzate”, se arată într-un comunicat de presă remis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În urma controalelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 lei şi s-a dispus suspendarea activităţii a 13 unităţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţii pentru 11 unităţi, această măsură fiind comunicată Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Gărzii Financiare, Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.

Totodată, având în vedere că societatea care administrează hala de comercializare a produselor lactate de către producători particulari a mai fost sancţionată contravenţional şi în luna noiembrie a anului trecut, contravenţia aplicată în ianuarie 2012 fiind a doua în decurs de şase luni, s-a dispus şi suspendarea activităţii pe o perioadă de un an, conform prevederilor H.G. nr. 984/2005.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button