DSU propune suspendarea autorizaţiei pentru un alt serviciu privat de ambulanţă din Capitală

de:
31 aug. 2016
2 Afișari
DSU propune suspendarea autorizaţiei pentru un alt serviciu privat de ambulanţă din Capitală

În perioada 7 mai-22 iulie 2016, inspectorii de la Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale (DGMUM), din cadrul DSU, au făcut controale la 28 de societăţi comerciale de ambulanţă private din Bucureşti şi alte opt judeţe din ţară. În urma verificărilor, la un serviciu privat de ambulanţă din Capitală s-a propus suspendarea temporară a activităţii, pe partea de urgenţe, după ce s-au descoperit lipsuri pe linia de dotări cu aparatură de specialitate şi lipsă de cadre medicale specializate, scrie Mediafax.

În cazul unei societăţi comerciale din Bucureşti, s-a procedat la transmiterea la DSPMB ( Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti – n.r.) a raportului de inspecţie aprobat de către conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spre analiză, monitorizare şi aplicare a prevederilor legale în vigoare în ceea priveşte măsura de suspendare temporară, parţial pentru domeniul de activitate «asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim privat», pentru care serviciul privat de ambulanţă a fost autorizat potrivit autorizaţiei de funcţionare în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din OMS nr. 1519/2009, pentru aprobarea Normelor metodologice de autorizare a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de transport medical asistat şi transport sanitar neasistat, a serviciilor de ambulanţă judeţene şi al municipiului Bucureşti şi a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), precum şi a modelului de autorizaţie emis de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti„, se arată într-un răspuns al DSU.

În Bucureşti, au descoperit că reprezentanţii serviciului privat de ambulanţă promovau, prin reclame, gratuitate, însă în realitate serviciile respective erau contra cost.

Informarea eronată a populaţiei cu privire la serviciile oferite de către serviciul privat de ambulanţă şi la condiţiile de acordare, prin utilizarea unei reclame care sugerează gratuitatea serviciilor de ambulanţă, determinând informarea eronată a populaţiei cu privire la serviciile oferite, în contextul în care activitatea de consultaţii de urgenţă la domiciliu a fost prestată contra cost, în cazul unui număr de 25 solicitări cu plată, cod verde de urgenţă, efectuate în perioada ianuarie-mai 2016, beneficiarii fiind persoane fizice„, informează DSU.

La începutul lunii mai, Ministerul Afacerilor Interne anunţa că DSU şi inspectorii de la Ministerul Sănătăţii au constatat abateri grave la serviciul privat de ambulanţă PULS, printre care „modificarea clasificării ambulanţelor, fără obţinerea aprobării legale în acest sens; servicii de urgenţă cu ambulanţe incomplet echipate;medicamente şi materiale sanitare cu termene de valabilitate depăşite;defibrilatoare cu baterii descărcate„.

Cookies