Carantină București. DSP: Rata de incidență ajunge la 6, probabil mâine. Când intră școlile în online

28 sept. 2021
463 Afișari
Carantină București. DSP: Rata de incidență ajunge la 6, probabil mâine. Când intră școlile în online
Carantină București. DSP: Rata de incidență ajunge la 6, probabil mâine. Când intră școlile în online

Bucureștiul va ajunge miercuri la rata de incidenţă COVID de 6 la mia de locuitori, conform estimărilor DSP București. Acest scenariu este plauzibil în condițiile în care rata de incidență este astăzi, 28 septembrie, la valoarea de 5,5 la mia de locuitori, cu un bilanț record de 11.049 de cazuri/zi.

Momentul carantinei în Capitală este foarte aproape. Bucureștiul va trece pragul de 6 miercuri, anunță DSP București, și este în pragul carantinei de noapte în weekend, cu restaurante, săli de spectacole și de fitness închise, și cu școlile care vor trece în online.

Dr. Angelica Chirică, reprezentant DSP, a declarat, marţi, la audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că în Bucureşti este probabil ca miercuri să ajungă la 6 rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, menţionând că se aşteaptă raportarea de vineri pentru a trece unităţile de învăţământ în scenariul 2.

Şcolile din Bucureşti ar putea să treacă de vineri în online, conform scenariului 2.

„Legat de rata aceasta, care probabil va ajunge mâine la 6, conform prevederilor din ordinul comun, aplicăm un scenariu sau altul raportându-ne la rata de vineri. Deci pentru a schimba scenariul după care funcţionează unităţile de învăţământ, adică a trece în scenariul 2, însemnând că antepreşcolarii, preşcolarii vin la şcoală, au prezenţă fizică, cei din învăţământul special vin la şcoală, cei care merg în online sunt doar elevii, aşteptăm rata de incidenţă de vineri şi atunci vom hotărî scenariul în consecinţă”, a precizat dr. Chirică, citată de Agerpres.

Măsurile impuse la depășirea ratei de 6 la mia de locuitori:

  • Carantină de noapte în weekend între orele 20.00-5.00, cu excepția persoanelor vaccinate
  • Magazine închise în weekend la ora 18.00
  • Se închid restaurantele, cinematografele, sălile de spectacole și de fitness
  • Școlile trec în online (se calculează în fiecare vineri, indiferent de momentul în care rata sare peste 6 la mie)
Cookies