Zona adiacentă Pasajului Basarab din Capitală, în ample lucrări de modernizare. DETALII din proiect

de:
27 nov. 2019
9 Afișari
Zona adiacentă Pasajului Basarab din Capitală, în ample lucrări de modernizare. DETALII din proiect

„Având în vedere faptul că zona Orhideea a Sectorului 6 a devenit noul centru de afaceri al Capitalei, am considerat oportună reamenajarea peisagistică şi urbanistică a domeniului public aferent Pasajului Basarab. Totul este gândit într-o notă modernă, care să răspundă nevoilor de noi spaţii verzi pentru cetăţeni, la standarde europene de calitate, dar, în acelaşi timp, să satisfacă şi dorința stringentă de locuri de parcare”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Practic, în perimetrul descris de străzile Calea Plevnei – Calea Giuleşti – Splaiul Independenţei, spaţiile verzi vor fi refăcute integral cu rulou de gazon, se montează sistem de irigaţii şi sunt plantaţi arbori şi arbuşti ornamentali. De asemenea, în zonele umbrite, unde nu este favorabilă plantarea, vor fi amenajate parcaje la sol cu o capacitate de peste 200 de locuri de parcare.

„Prin refacerea aliniamentelor stradale şi plantarea de arbori şi arbuşti noi (trandafiri, ienupăr, berberis rosu, de ex.), întreg spaţiul verde nou creat va oferi umbră şi va estompa zgomotele din trafic şi noxele aferente. Locurile de parcare, insuficiente întregii zone, vor putea fi amenajate în spaţiile întunecate de sub pasaj. Pe toate aceste spaţii întunecoase, am optat pentru pavarea întregii zone”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al A.D.P.D.U. Sector 6.

Suprafaţa totală a spaţiilor aferente Pasajului Basarab, propusă pentru modernizare, este de peste 8.200 mp. Spaţiile se află în administrarea directă a A.D.P.D.U. Sector 6 fiind tranferate din administrarea Consiliului Local Sector 6 prin HCL 466/27.08.2019.

Cookies