ȘTIRI

Drumurile pe unde se circulă greu din cauza zăpezii. Ce recomandări face Poliția Rutieră

Pe timpul de iarnă circulația este des îngreunată de condițiile meteo. Pentru cei ce pleacă la drum în această vreme Poliția Rutieră a facut anumite recomandări de care să se țină cont pentru a nu avea indicente neplacute.

În anumite zone ale țării, zăpada este deja depusă pe carosabil. Acest lucru face că circulația să se desfășoare mai greu decât în mod normal. Iată care sunt drumurile pe unde se circulă greu din cauza zăpezii și ce recomandări fac polițiștii rutieri.

Drumurile pe unde se circulă greu

După cum arată Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române, pe anumite drumuri din România circulația este îngreunată de condițiile meteo. Este vorba mai precis de anumite tronsoane de drumuri naționale din zonele montane ale județelor Bihor, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita , Maramureș, Mure, Satu Mare și Vrancea. În zonele acestea, circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpada este depusă într-un strat subțire ce a fost frământat.

Pe arterele principale, anume, autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, circulația se desfășoară în condiții normale, carosabilul este uscat iar vizibilitatea șoferilor este bună. Cei ce pleacă la drum, sunt sfătuiți să țină cont de condițiile meteo. Acestora li-se recomandă să își adapteze viteza, în mod special pe porțiunile de carosabil umede. De asemenea distanța între mașini trebuie să fie mărită și șoferii să mențină atenția sporită la volan.

Polițiștii au reamintit șoferilor că mașinile trebuie să fie echipate cu cauciucurile de iarnă pentru a putea circula pe drumurile unde s-a depus zăpadă, polei sau gheață. De asemenea li-se recomandă să își planifice traseul pe care urmează să meargă.

Avertizările de meteorologice emise de ANM

În intervalul 25 decembrie, ora 10:00 și 28 decembrie, ora 10:00, ANM a emis avertizări pentru precipitații, polei și intensificări ale vântului. Precipitațiile moderate vor fi prezente in cea mai mare parte a țării. Începând de sâmbătă seară, 25 decembrie, în zonele montane și cea mai mare parte din Moldova vom avea parte de ninsori și de lapoviță.

S-a emis un COD GALBEN pentru intervalul 25 decembrie ora 10:00 – 26 decembrie ora 12:00 de ploi și ninsori. În zona Banatului, a Crișanei, anumite arii din Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua în cantități însemnate. În Carpații Orientali și în nord-vestul Moldovei, predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 25-40 de l/mp.

ANM a emis de asemenea și un COD PORTOCALIU de ploi abundente. Acesta va fi valabil în intervalul 25 decembrie ora 10:00 – 26 decembrie. ora 12:00. Avertizarea este valabilă pentru Carpații Occidentali și pentru anumite grupe ale Carpaților Meridionali. Aici vor fi precipitații abundente, iar la altitudini de peste 1.800 de metrii vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși 40-50 de l/mp, iar pe arii restrânse 70 l/mp.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button