Drumurile de la București la mare vor fi și vara asta vai steaua lor: reparațiile la podul de la Fetești mai durează. Taxa de pod va fi scoasă temporar, promite Grindeanu

11 mai 2023
256 Afișari
Drumurile de la București la mare vor fi și vara asta vai steaua lor: reparațiile la podul de la Fetești mai durează. Taxa de pod va fi scoasă temporar, promite Grindeanu
Drumurile de la București la mare vor fi și vara asta vai steaua lor: reparațiile la podul de la Fetești mai durează. Taxa de pod va fi scoasă temporar, promite Grindeanu. Sursa foto: Facebook - CNAIR

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat miercuri că taxa de la Fetești va fi suspendată până când lucrările la podul peste brațul Borcea vor fi finalizate. Acestea ar putea să fie încheiate până la începutul lunii august.

Taxa de la Fetești ar putea fi suspendată din cauza disconfortului creat de lucrările din zonă

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa că doreşte suspendarea acestei taxe pentru că circulaţia din acea zonă va crea disconfort, a scris News.ro.

Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru. Pe această perioadă până la terminarea lucrărilor să vedem dacă putem şi cred că putem să eliminăm taxa de pod, a afirmat acesta.

El a mai spus că lucrările la podul care traversează brațul Borcea ar putea să fie gata la începutul lunii august. Din cauza faptului că lucrările vor continua în plin sezon, se dorește suspendarea taxei de la Fetești:

În momentul în care s-a început decopertarea în această ultimă etapă lucrurile au stat mai prost decât s-a anticipat. Nimeni nu vrea să îşi asume să facă lucrări de mântuială pe acest proiect important, noi am sperat că undeva la sfârşitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulaţie, pare că se duce şi în luna iulie.

Şi atunci, fiind în vârf de sezon, toate aceste lucrări vor crea un anumit disconfort şi cred că noi putem să ne asumăm în această perioadă până la finalizarea acestor reparaţii să ne asumăm această decizie.

Începând de cât mai repede, dar ţine de CNAIR. De aceea am făcut şi public acest lucru ca să faceţi presiune pe domnul de la CNAIR. E o chestiune de zile. Reparaţiile sper să se termine până la început de august, a mai declarat ministrul Transporturilor.

CNAIR anunța în februarie reluarea lucrărilor de la Podul peste brațul Borcea

CNAIR a anunțat în februarie că au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, aflându-se pe Autostrada A2. Astfel, pe perioada lucrărilor, Calea II de circulație, sensul Constanța – București, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.

CNAIR a menționat că printre lucrările principale care vor fi efectuate se numără:

  • frezarea sistemului rutier şi refacerea acestuia,
  • demontarea/montarea parapetului pietonal,
  • refacerea trotuarului.

Podul peste brațul Borcea are o lungime de 970 de metri și este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează Dunărea. Alături de Podul similar de la Cernavodă, cu o lungime de 1596 de metri, conectează orașele Fetești și Cernavodă din țară, între regiunile Dobrigea și Muntenia.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies