Drumuri blocate şi întârzieri de până la 180 minute la sosirea trenurilor în Gara de Nord

de:
06 feb. 2012
0 Afișari
Drumuri blocate şi întârzieri de până la 180 minute la sosirea trenurilor în Gara de Nord

Circulaţia este închisă, luni dimineaţă, pe autostrada A2, pe 47 de drumuri naţionale şi pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Buzău, Călăraşi şi Tulcea, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionat traficul greu.

În cadrul bilanţului făcut la comandamentul de iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor, reprezentanţii CNADNR au declarat că 47 de drumuri sunt închise, iar pe alte şapte drumuri naţionale se circulă cu restricţii. Printre arterele afectate se numără Autostrada Soarelui, care este închisă pe tronsonul Bucureşti – Cernavodă, DN2 Bucureşti – Adjud, drumul fiind închis între judeţul Ilfov şi Adjud, există restricţii de circulaţie pe DN2 Bucureşti – Ialomiţa pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone, pe A2 este restricţionată circulaţia autoturismelor mai mari de 3,5 tone pe tronsonul Feteşti – Cernavodă.

Pe A2 utilajele încă acţionează, însă, sub zăpadă există un strat de polei. Întrucât codul galben de vreme rea a fost prelungit până miercuri autostrada rămâne închisă. Agenţii Poliţiei Autostrăzi stau la intrările pe A2 pentru a-i opri pe şoferii care vor să intre pe autostradă să meargă spre Constanţa.

În sectorul feroviar au fost deschise două dintre cele trei secţii închise duminică. Singura secţie feroviară închisă, luni, este cea dintre Urziceni şi Slobozia. Din cauza ninsorii, au fost anulate 85 de trenuri de călători, fiind afectate de anulări 14 secţii de circulaţie. În prezent, se acţionează cu 148 mijloace de intervenţie pe căile ferate din România. Circulaţia este afectată în special pe liniile feroviare din zona de Sud-Est a ţării. Pasagerii sunt preluaţi, de pe secţiile afectate de vremea rea, cu alte trenuri şi transportaţi la destinaţie. Pe secţia Urziceni – Slobozia se încearcă deszăpezirea căii ferate cu pluguri, însă, fără succes.

În Gara Nord, se înregistrează întârzieri de până la 180 minute. Cele mai mari întârzieri raportate sunt în cazul trenurilor care vin din judeţele Iaşi şi Galaţi. Alte trenuri, care vin din alte direcţii ale ţării, au întârzieri de până la 30 minute. Circulaţia feroviară de pe ruta Galaţi – Bucureşti a fost redirecţionată prin Buzău şi Ploieşti.

Toate aeroporturile din România sunt deschise, cu excepţia celui din Iaşi, care nu este disponibil din punct de vedere operaţional. Acest aeroport a fost programat pentru redeschidere în jurul orei 10.00. Pe aeroporturile din Bucureşti se circulă în regim normal, în limita condiţiilor meteo. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni s-au înregistrat opt întârzieri la decolare, iar pe Aeroportul Internaţional Băneasa – Aurel Vlaicu s-a raportat o întârziere la aterizare şi patru la decolare.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi îi sfătuiesc pe călători să sune la numărul de telefon 0212041084 pentru a afla detalii suplimentare despre situaţia aeroporturilor din România.

Gheorghe Udrişte, directorul general al companiei Metrorex, a anunţat, în cadrul comandamentului de iarnă de la Ministerul Transporturilor că, în subteranul bucureştean, circulaţia se desfăşoară la capacitate maximă. ”Am acţionat, în timpul nopţii, cu peste 200 salariaţi. Echipele de intervenţie au acţionat pentru debolcare căilor de acces din Berceni şi Militari. Avem pregătite trenuri de rezervă. În prezent, se circulă la întreaga capacitate a unei zile normale”, a explicat Gheorghe Udrişte.

Oficialul Metrorex a adăugat că, dacă va fi nevoie, în funcţie de cerere, vor fi puse în circulaţie mai multe trenuri de metrou pentru a asigura necesarul de transport în subteranul bucureştean.

Cookies