Drumul Valea Largă, menit să mai elibereze Prelungirea Ghencea, s-a împotmolit pe masa Primarului General. Ciprian Ciucu: Nicușor Dan nu-mi răspunde la telefon de aproape 6 luni

08 mai 2023
4578 afișări
Drumul Valea Largă, menit să mai elibereze Prelungirea Ghencea, s-a împotmolit pe masa Primarului General. Ciprian Ciucu: Nicușor Dan nu-mi răspunde la telefon de aproape 6 luni
Drumul Valea Largă, menit să mai elibereze Prelungirea Ghencea, s-a împotmolit pe masa Primarului General. Ciprian Ciucu: Nicușor Dan nu-mi răspunde la telefon de aproape 6 luni. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Cu două benzi pe sens, utilități, piste de biciclete, menit să mai elibereze Prelungirea Ghencea și cu 1.200 de abori plantați: acesta este proiectul gândit pentru Drumul Valea Largă din Sectorul 6. Ciprian Ciucu spune că Nicușor Dan nu emite avizul pentru defrișare și nu-i răspunde la telefon din decembrie. Astfel, acest proiect a rămas împotmolit pe masa Cabinetului Primarului General.

Drumul Valea Largă, menit să mai elibereze Prelungirea Ghencea, s-a împotmolit pe masa Primarului General

Primarul Sectorului 6 a publicat un mesaj pe pagina de Facebook, despre care spune că i se pare absurd să se ajungă la astfel de discuții în București, dar aceasta este situația. Ciprian Ciucu spune că proiectul pentru Drumul Valea Largă, capitolul „defrișare”, s-a blocat pe masa primarului Nicușor Dan.

Proiectul prevede deja plantarea a 1200 de copaci de calitate superioară

Proiectul drumului Valea Largă, cu două benzi pe sens, utilități, piste de biciclete, gândit să civilizeze zona și să mai degreveze bd. Prelungirea Ghencea, PREVEDE PLANTAREA a 1.200 de arbori!! S-ar defrișa mai puțin de 400 și s-ar planta de 3 ori mai mulți, de o calitate dendrologică mult superioară. Mi-am asumat public să plantăm mai mult decât prevede proiectul: 10 arbori pentru fiecare copac defrișat. Deci, de 10 ori mai mult, nu doar de 3 ori mai mult. Și cu asta închid orice discuție legată de copaci, transmite Ciprian Ciucu pe Facebook.

Până în acest moment, proiectul a costat zeci de milioane de lei, inclusiv exproprieri, iar firma care lucrează la utilități a ieșit deja în teren și a lucrat parțial. Ciucu spune că Primăria Sectorului 6 a parcurs, corect, toți pașii legali, dar oamenii care locuiesc în această zonă încă „sunt cu noroiul la genunchi”. Drumul Valea Largă este gândit să mai elibereze parțial traficul infernal din Prelungirea Ghencea, dar proiectul s-a împotmolit, fără nicio justificare din partea lui Nicușor Dan:

deși am făcut nenumărate demersuri administrative dar și politice… Fără niciun răspuns clar, fără nicio justificare, Primarul General nu emite avizul, blocând astfel proiectul.

Ciucu: Îi atrag atenția Primarului Bucureștiului că în Sectorul 6 locuiesc tot bucureșteni

Primarul Sectorului 6 spune că răspunsul PMB, dat unei televiziuni, este insultător:

“Solicitarea se află în analiza Primarului General”. Acum?? În ceasul al 13-lea, dupa ce se lucreaza deja la sistemul de apa-canal??? Precizez că avizul a trecut toate etapele interne din PMB după ce de peste 6 luni ne-au tocat cu tot felul de clarificări aberante. Deci, avizul a trecut de Direcția de Mediu din PMB și se află la Cabinetul Primarului General.

Ciucu spune că l-a sprijinit permanent pe Nicușor Dan, atât din punct de vedere politic, cât și administrativ și, totodată, îi atrage atenția că în S6 locuiesc tot bucureșteni. Exemplul oferit:

PMB a defrișat în primăvara anului trecut cca. 100 de arbori pentru a fi executat tronsonul 1 din lucrarea de la Prelungirea Ghencea și ne-a solicitat sprijinul. Am ajutat! Deci, pentru propriile proiecte se emit avize de defrișare, pentru proiectele Sectorului 6, nu. Îi atrag atenția Primarului Bucureștiului că în Sectorul 6 locuiesc tot bucureșteni.

Bucureștenii din Prelungirea Ghencea și cartierul Brâncuși sunt ținuți în mizerie

Edilul Sectorului 6 amintește că primarul general al Capitalei și-a lansat campania electorală în Prelungirea Ghencea, însă bucureștenii din această zonă și cei din cartierul Brâncuși continuă să fie ținuți în mizerie, municipalitatea blocând un proiect matur, bugetat și finanțat din PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală, gata să fie executat, care ar putea fi gata în vara anului 2024.

Sau poate asta este problema, ca noi demonstrăm că se poate face un drum nou, la standarde superioare, în timp ce PMB a încremenit în proiect de 4 ani în ceea ce privește lucrările la bd. Prelungirea Ghencea.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan să emită avizul

Aceste poziții publice, aceste explicații sunt ultima pârghie pe care o am și au un singur scop: deblocarea proiectului. Nu mă interesează alte chestiuni și interpretări politice.

Fac și apel la susținătorii domniei sale, USR Sector 6 și Initiativa Prelungirea Ghencea să mă sprijine în acest demers și să-i solicite domnului Primar General emiterea avizului!

Primarul general nu-i răspunde la telefon de aproape 6 luni

Nu pot să înţeleg cum am ajuns aici. Să depui hârtiile la PMB în noiembrie. Am avut discuţii pe finalul anului trecut cu domnia sa și mi-a promis că îl semnează azi, mâine, săptămâna aceasta. M-a mințit. Nu a semnat. Din decembrie nu îmi mai răspunde la telefon, a mai spus Ciprian Ciucu, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Cookies